Política 19/09/2011

Esperanza Aguirre qüestiona que tot l'ensenyament obligatori sigui gratuït i després fa marxa enrere

La presidenta de Madrid es planteja si tot el cicle educactiu fins als 16 anys ha de ser de franc i després ho corregeix i assegura que es referia als "màsters"

Joan Rusiñol/efe
2 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } La presidenta de Madrid, Esperanza Aguirre, ha dit avui que per complir els objectius de dèficit "cal canviar la necessitat de gastar" i ha afegit, com a exemple: "si l'educació és obligatòria i gratuïta en una fase, potser no ha de ser obligatòria i gratuïta en totes les altres fases ".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Poc després d'aquestes declaracions, després de ser rebuda en audiència pel rei Joan Carles, s'ha apressat a esmenar-ho per aturar la polèmica. A través del Twitter ha dit:"Quan he dit que l'educació no té perquè ser gratuïta en totes les fases, m'estava referint a estudiar un màster". Els socialistes ja fa dies que denuncien que el PP té un programa electoral ocult i Aguirre, representant de l'ala més ultraliberal del PP, està al punt de mira per les retallades en educació a la seva comunitat que han fet sortir el professorat al carrer.

Abans de la correcció, Aguirre ha afirmat: "Jo el que dic és que Espanya està en un moment delicadíssim, com ho estan altres països de la UE". Segons la presidenta de Madrid, "la crisi no és al món, és als Estats Units, que té un president demagog i gastador i en alguns països de la Unió ", mentre que "a la resta del món no hi ha crisi: Amèrica del Sud està admirablement bé i Àsia també ".

"El problema el tenim els que no volem canviar, per exemple, les lleis laborals, com succeeix amb José Luis Rodríguez Zapatero a Espanya", ha conclòs Aguirre.

Sobre la jornada de vaga en l'ensenyament madrileny convocada per demà, ha recordat que "la Comunitat de Madrid ha afrontat ja moltes jornades de vaga". Ha reiterat que "els sindicalistes, el PSOE, IU, els indignats, els del 15-M i els de la cella" no tenen motiu per protestar per una decisió com la que amplia de 18 a 20 el nombre d'hores lectives setmanals dels professors i que suposa donar "quatre hores de classe al dia".

stats