Política 11/01/2012

Aguirre, sobre la pujada de l'IRPF: "Jo hauria fet el mateix"

La presidenta de Madrid enterra la destral de guerra amb Rajoy dos dies després d'anunciar que es plantejava rebaixar el tram autonòmic de l'impost

Joan Rusiñol
1 min

MadridLa presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha apostat avui per tancar la polèmica oberta amb el govern espanyol, del seu mateix partit. Si dilluns va obrir la porta a rebaixar el tram autonòmic de l'IRPF –l'impost que acaba d'apujar Mariano Rajoy–, avui ha tancat files amb el president de l'executiu. Des de Twitter ha dit: "Rajoy ha hagut de prendre una mesura duríssima i contrària a les seves opinions per la situació que s'ha trobat. Jo faria el mateix". Ha explicat que no ha pres cap decisió definitiva "encara", si bé està "permanentment estudiant com podem abaixar els impostos".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aguirre ha reiterat que la responsabilitat de la decisió és de l'anterior executiu socialista: "Van dir al desembre que el dèficit era del 6%, però era del 8,2. Calia prendre mesures davant la necessitat d'uns ingressos urgents". La presidenta madrilenya, que lidera l'ala més liberal del PP, ha subratllat com a fet positiu que la Moncloa no tingui intenció de tocar l'IVA.

stats