Política 13/07/2012

Els ajuntaments de menys de 20.000 habitants que no compleixin passaran a mans de les diputacions

Se suprimeix el 30% dels regidors per "agilitzar" la presa de decisions polítiques

Joan Rusiñol
1 min

MadridEls ajuntaments que no compleixin els "barems" de qualitat mínims que determina l'estat espanyol, i en bona mesura marcats per la llei d'estabilitat pressupostària, passaran a mans de les diputacions, que s'hauran de fer càrrec de la prestació de serveis a aquell municipi. Segons ha dit el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, aquests organismes faran de "gestores centralitzadores" de serveis. Així ho contempla la nova llei de bases de règim local que ha vist llum verda aquest divendres al consell de ministres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Montoro ha confirmat que la llei preveu la supressió d'"organismes intermedis" com les mancomunitats de serveis i pedanies que, a parer seu, són "opaques". La filosofia de la nova llei, ha assegurat el ministre, és el principi d'"una administració, una competència", per evitar duplicitats. Montoro ha explicat que l'objectiu final és que els ajuntaments només prestin les competències per les que tenen finançament.

També ha anunciat la reintroducció dels "cossos de l'Estat" als ajuntaments a través de la figura dels secretaris municipals i interventors "que no hauria d'haver desaparegut mai". Ha confirmat, a més, l'anunciada supressió del 30% de regidors per "alleugerir la presa de decisions"

stats