Política 02/01/2011

Cascos, fora del PP, obre la porta a crear un nou partit a Astúries

L'exvicepresident espanyol, i fundador del PP, ha tornat a carregar amb duresa contra Rajoy per haver "premiat" els qui l'han insultat.

Joan Rusiñol
1 min

MadridFrancisco Álvarez-Cascos ja mira al futur. Si ahir va enviar la carta a Mariano Rajoy per comunicar-li que es donava de baixa del PP, avui ha comparegut davant la premsa per explicar que segueix estant "disponible" per liderar una candidatura a la presidència del Principat d'Astúries. Sense citar-ho explíctiament, no descarta crear un nou partit –amb un fort perfil regionalista– amb tot aquells que li donen suport.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Fins ara jo anava darrere d'una marea, arrossegat per moltes persones que estiraven del carro", ha dit l'exministre de Foment, "però ara seré l'últim que marxi". És a dir, que ho intentarà fins al final i ha reiterat moltes vegades la seva plena disponibilitat per competir electoralment fora del PP. La seva baixa del partit és "irrevocable". "Per canviar dues vegades de partit cal tenir molta imaginació", ha ironitzat citant a Winston Churchill, un dels polítics de referència d'Aznar.

Cascos ha assegurat que ja fa temps que intuïa que la direcció estatal del PP no apostaria per ell i ha tornat a carregar contra Rajoy per no haver sortit en defensa seva quan era atacat pels seus contrincants de la direcció del partit a Astúries. Al contrari. Acusa Rajoy d'haver-los "premiat". Per l'exnúmero 2 d'Aznar, aquestes mesos han estat com "un partit de futbol sense targetes" en què "estava clar que l'àrbitre no actuava".

Si finalment es presenta, la seva formació tindrà un fort caràcter regionalista asturià. Com a mínim, aquesta defensa aferrissada d'Astúries és la que ha fet aquesta tarda a Oviedo. Assegura que la direcció estatal del seu ja expartit ha passat del Principat asturià.

stats