Política 13/12/2011

Amaiur farà grup parlamentari propi només amb els diputats de la comunitat autònoma basca

El setè, navarrès, no ha pres possessió i ho farà més endavant, amb el grup constituït. La decisió envia ERC al grup mixt

Pere Martí
1 min
Zapatero saluda amb un somriure un diputat d'Amaiur al Congrés

BarcelonaCop d'efecte d'Amaiur al Congrés. L'esquerra abertzale constituirà el grup parlamentari només amb els sis diputats que va obtenir a la comunitat autònoma basca, i el setè, de Navarra, no ha pres possessió. Així compleixen el reglament que exigeix tenir més de cinc diputats i el requisit de tenir el 15% dels vots en cada circumscripció on es van presentar. A Biscaia, Guipúscoa i Àlaba van aconseguir aquest percentatge, i a Navarra, no.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per dissimular, des d'Amaiur aleguen oficialment "motius personals" pel fet que el diputat de Navarra, Sabino Cuadra, encara no hagi pres possessió, tot i que

admeten, però, que això "facilita" les coses de cara a tenir grup propi. Un cop estigui constituït, Cuadra prendrà acta de l'escó i s'integrarà al grup, tot i que nominalment estarà adscrit al mixt.

Aquesta decisió enterra la voluntat d'ERC de pactar amb Amaiur la constitució d'un grup conjunt, i si no troben cap altra alternativa, els tres diputats republicans hauran d'anar al grup mixt.

stats