Política 10/07/2012

El PP amenaça Amaiur amb la il·legalització per no condemnar l'assassinat de Miguel Ángel Blanco

La formació abertzale acusa els periodistes de "l'extrema dreta" de "pressionar"

Joan Rusiñol/efe
1 min

MadridPolèmica al Congrés per la negativa dels diputats d'Amaiur a condemnar obertament l'assassinat del regidor del PP Miguel Ángel Blanco, segrestat fa 15 anys. El portaveu del PP, Alfonso Alonso, ha titllat aquesta negativa de "repugnant" i ha assegurat que per ser diputat cal tenir "dignitat i humanitat", virtuts que, segons ell, ha quedat acreditat que els representants abertzales no tenen. Per això, ha avisat que el "comptador" de la il·legalització "avança molt ràpidament" i ha demanat al govern espanyol que en prengui nota per si és un motiu legal per instar a la prohibició.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Una estona abans, els periodistes han demanat reiteradament als representants independentistes si condemnaven l'assassinat del regidor d'Ermua el 1997. Només el diputat Rafael Larreina, d'Eusko Alkartasuna, a títol personal ho ha qualificat d'"injustícia que cal reparar" i ha manifestat el seu "respecte a aquesta família, com a totes les víctimes que han patit injustícies en la història recent, sense cap tipus d'excepció". El diputat ha dit que ha "condemnat aquest atemptat en moltes ocasions" i ha al·ludit a la declaració d'Aiete.

La picabaralla ha estat més intensa amb el portaveu de la coalició, Xabier Mikel Errekondo, que ha refusat parlar d'aquest assumpte i s'ha remès al que s'ha dit per Larreina, després que li hagin preguntat diverses vegades seguides si condemnava aquell assassinat.

Mentre durava la compareixença, l'equip de premsa d'Amaiur ha escrit a Twitter: "Els mitjans de l'extrema dreta espanyola pressionen Amaiur. No saben fer una altra cosa. Si fessin el mateix amb les polítiques antisocials...". El comentari ha indignat alguns dels periodistes que estaven preguntant, que ho han qualificat d'"infame".

stats