Política 30/06/2015

ERC veu de "sentit comú" complir l'annex del pacte Mas-Junqueras que parla de diverses llistes

Amorós es mostra convençut que totes les parts compliran els acords

Ara
2 min
Amorós és diputat des del 2003, amb un parèntesi del 2006 al 2010. Ara negocia els temes laborals i la seguretat social catalana.

BarcelonaEl diputat d'ERC Oriol Amorós ha considerat de "sentit comú" i "obvi" el contingut de l'annex secret pactat al gener entre CDC, ERC i les entitats que s'ha fet públic aquest dimarts i en el qual s'estableix que representants de les entitats participaran de manera equilibrada a les llistes de CDC i ERC el 27-S. Segons Amorós, es tracta d'una reflexió d'estratègia electoral i ha afegit que no li sembla que s'hagi amagat un element que afecti l'interès dels catalans, cosa que sí que veuria greu. Preguntat per si creu que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha vulnerat aquest acord, Amorós s'ha limitat a dir que ERC està convençuda que totes les parts actuen de bona fe i compliran els acords.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amorós ha tret rellevància a l'annex acordat considerant "bastant normal" i de "sentit comú" que quan es fa una llista electoral s'intenti fer comptant amb el màxim de gent possible. Ha assegurat que desconeix si hi ha altres elements de l'acord signat al Palau de la Generalitat al gener que encara no s'hagin fet públics.

Preguntat insistentment per si la proposta del president de la Generalitat, Artur Mas, de demanar a les entitats que impulsin una candidatura trenca aquest acord, Amorós ha evitat entrar a valorar-ho i s'ha limitat a repetir que ERC està convençuda que tots els partits signants de l'acord actuaran de bona fe i compliran els acords. A més, ha afegit que no té cap dubte que serà així.

Sobre la proposta d'unitat d'acció de l'ANC que sotmetrà a la consulta dels seus socis, Amorós ha dit que ERC està d'acord que es comparteixi algun element com la marca, part del programa i es facin actes conjunts, tal com proposa l'Assemblea. També ha posat en relleu que les dues entitats, ANC i Òmnium, han manifestat la voluntat de donar suport a totes les candidatures del 27-S que treballin per la independència. Finalment, s'ha mostrat respectuós amb els processos interns que estan seguint les entitats assegurant que ERC no vol forçar-les.

stats