SOBIRANISME
Política 22/07/2012

Més de 200 vehicles recorren el Camp de Tarragona per promoure la Marxa per la Independència

Els alcaldes de Riudoms, Valls i Montblanc signen el manifest de l'ANC i la caravana seguirà pel Baix Penedès

Acn
2 min
Vehicles participant a la Marxa per la Independència al Camp de Tarragona

RiudomsLa Marxa cap a la Independència ha arrencat a primera hora d'aquest diumenge a Falset (Priorat) i s'hi han sumat més de 200 vehicles que han recorregut alguns dels municipis de les comarques del Baix Camp, l'Alt Camp, el Tarragonès i la Conca de Barberà. La caravana se celebra com a prèvia de la gran manifestació prevista l'11 de setembre a Barcelona. Al Camp de Tarragona, els coordinadors de la territorial de l'ANC asseguren que "la tendència és positiva" i cada cop es detecten més suports cap al 'sí' a la independència. Només els alcaldes de Riudoms (Baix Camp), Valls (Alt Camp) i Montblanc (Conca de Barberà) han signat el manifest de l'Assemblea al pas de la caravana de vehicles.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El coordinador de la Marxa cap a la Independència al Camp de Tarragona, Jaume Martí, ha explicat que, a diferència del que es va fer a l'Ebre, la caravana no ha fet parades en el seu recorregut ni s'ha endut les banderes espanyoles dels ajuntaments sinó que ha fet una marxa continuada pels diferents municipis amb l'objectiu d'animar als ciutadans a participar en la gran manifestació prevista a Barcelona el dia 11 de setembre, el que l'Assemblea Nacional Catalana ha qualificat com "el punt de partida per reclamar l'inici del procés d'alliberament nacional".

Martí ha reconegut que la demarcació no és un dels territoris amb major sentiment independentista del país però ha destacat que es respira un canvi en aquest sentit i "hi ha una enorme tendència positiva". "La caravana ho demostra amb més de 200 cotxes i cada acte que fem anem incrementant la gent, i totes les territorials incrementen els seus afiliats i simpatitzants. La tendència és molt positiva", ha destacat Martí.

Després de recórrer bona part del territori del Camp de Tarragona, la Marxa cap a la Independència passarà aquest diumenge a la tarda pel Baix Penedès. Amb el pas aquest dissabte pel Montsià i la caravana del Baix Ebre del passat cap de setmana, ja haurà recorregut gairebé tota la demarcació de Tarragona. La marxa ha rebut el suport de bona part dels partits polítics del territori, com CDC, ERC, ICV, SI i RCat.

stats