Política 30/04/2015

L'ANC suspèn l'acte d'Ajuntaments per la Independència a Barcelona per falta de suport al manifest

L'entitat argumenta que el compromís no té un consens prou ampli perquè per ara no té la firma de la candidatura de CiU

Auri Garcia Morera
2 min
Cartell de l'acte desconvocat anunciant la presència de "les candidatures que hagin signat el compromís" i de Carme Forcadell.

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha decidit suspendre l'acte d'Ajuntaments per la Independència a Barcelona, que s'havia de celebrar aquest diumenge a la tarda al casino de l'Aliança del Poble Nou amb la presència de Carme Forcadell, per falta de suport al manifest de la campanya. Un portaveu de l'entitat sobiranista ha argumentat a l'ARA que el compromís no té un consens prou ampli perquè no té la firma de la candidatura de CiU. Fins ara l'han subscrit ERC i Millor Barcelona, la llista de Reagrupament i Solidaritat, mentre que la CUP ha manifestat la seva intenció de sumar-s'hi amb la introducció d'alguna esmena.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts properes a la candidatura de CiU han explicat a aquest diari que s'havien compromès a participar a l'acte amb la presència de Joaquim Forn, el número dos de la llista, o de Jordi Martí, el número vuit. Asseguren que en cap moment s'havia vinculat la participació a l'acte amb la signatura del manifest (l'existència del qual va avançar l'ARA), i afegeixen que Xavier Trias ja va demostrar el seu compromís assistint a l'acte de divendres passat al Palau Sant Jordi. Les mateixes fonts han declinat fer cap comentari sobre la possibilitat de signar el manifest. El document conté, entre altres compromisos, adherir els ajuntaments a l'AMI al primer ple de la legislatura i promoure campanyes a favor de l'estat propi per assegurar una àmplia majoria sobiranista el 27-S.

El candidat d'ERC, Alfred Bosch, ha demanat aquest matí als candidats de CiU, Xavier Trias, i Barcelona en Comú, Ada Colau, que aclareixin el seu posicionament sobre el manifest. Un portaveu d'ERC ha recordat a aquest diari que l'alcaldable republicà ja va signar el compromís fa temps i ja havia confirmat la seva presència a l'acte de diumenge. En alguna de les webs territorials de l'ANC ja constava el dimecres a primera hora de la tarda la suspensió de l'acte, però els republicans van enviar ahir al vespre una nota de premsa convocant-lo. D'altra banda, un portaveu de la CUP ha assegurat que no creuen que hi hagi problemes per sumar-se al compromís perquè en altres municipis s'han introduït esmenes similars a les que demanen.

Aquest mateix dijous s'han presentat a Vic les candidatures de la comarca d'Osona que han signat aquest manifest. S'hi han sumat 111 de les 157 candidatures que es presenten als municipis d'Osona, entre les quals hi ha desenes de llistes de CiU i una del PSC. També han signat el compromís els candidats de CiU a alguns municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona com Carles Rossinyol, alcaldable a Sabadell, o Joan Ramon Casals, alcaldable a Molins de Rei.

stats