Política 27/08/2016

L'ANC i Òmnium fan una crida a inscriure's a la mobilització de la Diada per "culminar bé i ràpid" el procés

El president de l'Assemblea, Jordi Sànchez, diu que la manifestació ha de ser un "alè" per a les institucions catalanes perquè compleixin el mandat del 27-S

Núria Orriols
2 min
ANC i Òmnium fan una crida a inscriure's a la mobilització de la Diada per "culminar bé i ràpid" el procés

BarcelonaCrida de les entitats sobiranistes a inscriure's a la mobilització descentralitzada que impulsen per l'Onze de Setembre. En un acte simbòlic al monestir de Pedralbes a Barcelona, l'ANC i Òmnium han fet una crida a manifestar-se per "culminar" el procés i fer-ho "ràpid i bé". Els presidents de les dues entitats, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, han definit els actes descentralitzats de l'Onze de Setembre d'enguany com una mostra de "suport" a les institucions catalanes i també com un últim "alè" per acabar de complir el mandat del 27 de setembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així es va omplint tram a tram, l'acte descentralitzatDesprés d'una fotografia dels 77 membres del secretariat de l'ANC i representants d'entitats com Drets, AMI i Súmate, Cuixart ha demanat que tots els que estan compromesos amb la "democràcia" surtin al carrer per defensar-la en aquesta Diada i ha afirmat que tots els agents socials i polítics del país s'han de sentir cridats a participar-hi.

Al seu torn, Sànchez ha remarcat que hi ha un "repte molt important a tocar i només depèn de l'independentisme culminar-lo". "Estem segurs que els diputats independentistes estaran a l'altura [d'aquest repte]", ha dit el president de l'ANC. En relació al referèndum unilateral d'independència, el president de l'ANC ha reiterat que serà present a la mobilització però no ha volgut entrar a valorar la proposta de la CUP de celebrar-lo el juny de l'any que ve. "Això correspon als polítics", ha sentenciat.

Sobre la possible inhabilitació de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, tant Òmnium com l'ANC han assegurat que hi respondrien donant-li suport i, si cal, hi hauria més mobilitzacions per defensar els dirigents polítics independentistes que estan "amenaçats" per l'Estat.

stats