Política 05/03/2015

L'ANC plantejarà una llista per al 27-S si els partits no pacten el programa sobiranista abans de l'estiu

La ponència marc i el full de ruta actualitzat deixen clar, però, que el seu objectiu és promoure la màxima unitat d'acció entre "les candidatures" sobiranistes, en plural. Parlen d'un procés d'independència que duraria entre 6 i 18 mesos a partir del 27-S, en funció de la predisposició de l'Estat a negociar

Marc Colomer
2 min
La presidenta d el'ANC, Carme Forcadell, i el vicepresident, Jaume Marfany, durant un acte a Cornellà en una imatge d'arxiu / CRISTINA CALDERER

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) es plantejarà la possibilitat de promoure una "candidatura de país" de cara al 27-S, tal com va avançar l'ARA, si els partits sobiranistes no pacten abans del juny un programa o full de ruta conjunt per a després de les plebiscitàries. Després d'una negociació de més de cinc hores que aquest dimecres tensava el secretariat nacional de l'ANC, com publica aquest dijous l'ARA, sobre la ponència marc i el full de ruta actualitzat, que ara hauran d'analitzar les bases de l'organització, l'eventual llista al marge de partits passa a ser l'última opció, subjecta a condicionants que, segons les fonts consultades, la fan gairebé "remota".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els dos textos que ara han d'analitzar les bases de l'entitat deixen clar que el seu objectiu és promoure la màxima "unitat d'acció" entre "les candidatures" sobiranistes, en plural. No és una dada menor en un context de tensions internes en el si de l'entitat entre els que aposten per mantenir l'ANC com un actor mobilitzador transversal i els partidaris de ressuscitar la llista unitària que defensava Artur Mas i que va enterrar el pacte amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras, per a les eleccions del 27-S.

Independència: Entre el març del 2016 i el març del 2017

Els documents que es discutiran ara en les assemblees territorials per ser aprovats definitivament en l'assemblea del 12 d'abril de Lleida fixen que el procés fins a proclamar la independència en cas que guanyin els partits independentistes durarà entre 6 i 18 mesos a partir del 27-S. Així, si l'Estat es tanca a negociar aposten per proclamar la independència el març del 2016. Però si l'Estat s'avingués a negociar, la situen per al març del 2017.

stats