Política 17/05/2012

Madrid avala tots els plans d'ajust menys el d'Astúries

Durant el Consell de Política Fiscal i Financera hi ha hagut una discussió molt tensa entre la consellera d'Economia andalusa i el ministre Cristóbal Montoro, que inicialment ha plantejat "serioses objeccions" al pla andalús

Joan Rusiñol
1 min

MadridLa reunió del Consell de Política Fiscal i Financera s'ha estavellat contra el pla d'ajustament que ha presentat Astúries, que no ha superat la prova. De fet, Astúries és l'única autonomia que no ha passat l'examen del CPFF, després que el govern espanyol i malgrat les "serioses objeccions" al pla andalús ha avalat els plans de totes les comunitats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat que Madrid ha donat llum verda també al pla andalús, diverses fonts coincideixen a dir que les discrepàncies han anat pujant de to fins al punt que la consellera andalusa, Carmen Martínez Aguayo, i el secretari d'estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, han sortir de la sala per reunir-se bilateralment i buscar una solució contra rellotge.

En el cas d'Astúries, en ple canvi de govern, no ha passat pel sedàs perquè no ha fet les correccions que li havia exigit el govern del PP per garantir que compleixi el dèficit.

stats