Política 27/04/2012

Mas i Navarro certifiquen el desacord sobre el contingut del pacte fiscal

El president de la Generalitat i el primer secretari del PSC s'han reunit durant dues hores però només han acordat fixar el termini de la negociació fins al juliol

Pere Martí
2 min
Mas rep Pere Navarro al Palau de la Generalitat / PERE TORDERA

BarcelonaEl govern català i el PSC es fixen el termini del mes de juliol per mirar d'arribar a un acord sobre el pacte fiscal. Artur Mas i Pere Navarro han estat reunits durant dues hores aquest matí al Palau de la Generalitat, però més enllà del calendari no han tancat cap acord concret, perquè la distància que els separa continua sent important. S'han limitat a obrir una comissió bilateral per negociar el nou model de finançament però parteixen de punts distants. Navarro ha advertit que el seu partit no signarà cap contracte de "submissió" al Govern i que negociarà a partir de la seva proposta, rebutjant partir de l'Estatut del 2006 com proposava l'executiu de CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder de PSC ha insistit que la negociació amb el Govern ha de ser bilateral, excloent la resta de partits parlamentaris. Navarro ha remarcat que l'acord de finançament ha de ser entre els dos principals partits catalans, el que governa i el primer de l'oposició, perquè és "el que li dóna força" i tampoc ha volgut assumir les conclusions de la comissió parlamentària sobre el concert, que CiU va signar amb ERC i ICV.

El Govern ha valorat positivament la trobada però el seu portaveu, Francesc Homs, ha rebutjat negociar bilateralment amb el PSC, com plantejava Navarro, perquè els partits que donen suport al concert econòmic al Parlament sumen 82 diputats i això "no es pot negligir". Homs ha subratllat que l'executiu continuarà comptant amb ERC i ICV i ha acusat el PSC de fer "un relat d'una altra època", quan era un partit fort. Pel que fa al contingut, també ha rebutjat pactar el "model posssible", com volen els socialistes, perquè "si ens quedem en el model possible ens anem enfonsant" i va reiterar que el nou pacte fiscal ha d'estar fora de la LOFCA, per sortir del cafè per a tots.

stats