Política 08/03/2012

El PSOE avisa Gallardón que les dones no necessiten "ni salvadors ni pares espirituals"

La número dos dels socialistes, Elena Valenciano, demanarà la compareixença del ministre de Justícia al Congrés perquè aclareixi la reforma de l'avortament

Joan Rusiñol
1 min

MadridL'expressió "violència de gènere estructural" que va fer servir ahir el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, denunciant una suposada "pressió social" a les dones perquè avortin, segueix generant polseguera. Avui la número dos del PSOE, Elena Valenciano, li ha recordat que les dones no necessiten "ni salvadors ni pares espirituals" per decidir què volen fer amb el seu futur. "No volem Gallardón convertit en el guerrer de la màscara defensant els drets de les dones sobre les bases de la seva moral".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, els socialistes reclamaran al ministre que comparegui a la comissió de Justícia per explicar quines són les intencions reals del govern espanyol a l'hora de modificar la llei que permet la interrupció voluntària de l'embaràs. Valenciano ha assegurat que durant anys el "masclisme sociològic" a l'Estat ha fet pressió en sentit contrari, és a dir, ha obligat les dones a avortar "en algunes condicions molt difícils i perilloses i ha fet, a més, que se sentissin culpables".

"Si està tan preocupat, que digui què pensa fer per ajudar les que volen ser mares i no poden", ha sentenciat. Ahir Gallardón va apuntar mesures per facilitar la maternitat.

stats