Política 29/11/2011

Absolen Josep Anglada d'un presumpte delicte de violència domèstica

El fill del líder de PxC va retirar la denúncia contra el seu pare el mateix dia del judici

Acn
2 min

VicEl jutjat penal número 3 de Manresa ha absolt el líder de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, d'un presumpte delicte de violència domèstica. El seu fill, Josep Anglada Parra, va denunciar el seu pare la matinada del 22 d'octubre per haver-lo insultat i pegat després de tenir una discussió. Tot i això, el mateix dia del judici ràpid, que es va celebrar el 24 de novembre a Vic, el fill d'Anglada va retirar la denúncia i es va emparar al dret constitucional de no declarar en contra el seu pare.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutjat ha absolt Anglada per falta de proves, ja que només es va donar per vàlid l'atestat policial i l'anàlisi medicoforense que es va fer a Josep Anglada fill en el moment d'interposar la denúncia. El jutge ha decidit absoldre el president de PxC, Josep Anglada, acusat d'un delicte de maltractaments en l'àmbit familiar. El fill d'Anglada va denunciar el seu pare la matinada del 22 d'octubre i va explicar que el seu pare havia arribat "begut" a casa i van tenir una discussió per un gat que el fill tenia a l'habitació. Josep Anglada va agafar presumptament el seu fill pel coll i el va insultar a crits de "Fill de puta, et mataré!". Pare i fill van baixar al garatge i allà presumptament Anglada li va clavar un cop al coll.

Tot i això, Josep Anglada Parra, fill del líder de PxC, va decidir retirar la denúncia contra el seu pare el mateix dia del judici i es va emparar al dret constitucional de no declarar. El president de PxC, Josep Anglada, tampoc va declarar durant el judici ràpid que es va celebrar el passat 24 de novembre al jutjat penal número 3 de Manresa, desplaçat a Vic.

Davant d'aquests fets, el jutge ha absolt Anglada per manca de proves, ja que només s'ha donat per vàlid l'atestat policial i l'anàlisi medicoforense que es va fer a Josep Anglada fill en el moment d'interposar la denúncia. Així, la sentència diu que hi ha "inexistència de proves de càrrec susceptibles de fundar un pronunciament condemnatori".

stats