Política 29/05/2015

Ada Colau: "Nosaltres som un aliat real del procés, a diferència de CiU"

En una entrevista a TV3, la líder de Barcelona en Comú acusa CiU d'un "intent partidista d'instrumentalitzar el procés"

Ara
2 min
Ada Colau a 'Els matins de Tv3'

BarcelonaAda Colau afirma que Barcelona en Comú (BeC) és "un aliat real del procés, a diferència de CiU", a qui acusa d'haver fet "un intent partidista d'instrumentalitzar el procés". La líder de BeC, i més que probable futura alcaldessa de Barcelona, ho ha dit aquest divendres en una entrevista a 'Els matins de TV3' en què ha subratllat que el govern de Xavier Trias (CiU) "ha negat molts tipus de consultes" a la ciutat, "i això no és estar compromès amb el dret a decidir", ha etzibat. Colau ha assegurat que la formació que lidera estarà "al costat de qualsevol mobilització popular de la ciutadania, incloent-hi el dret a decidir" dels catalans sobre el futur polític del país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Barcelona en Comú ja ha iniciat converses amb el PSC i ERC de cara a teixir un pacte per formar govern a Barcelona. Colau ha assegurat que "d'entrada no hi ha línies vermelles", malgrat que ha admès que "tothom té les seves". Tanmateix, i seguint amb el tema del procés, Alfred Bosch ha avisat Colau en una entrevista aquest matí a Catalunya Ràdio que no entrarà al seu govern si no diu sí al procés d'independència.

Colau, que s'ha mostrat convençuda de poder assolir un pacte de govern a Barcelona, també té previst reunir-se amb la CUP pròximament. "Els hem enviat la proposta i estem esperant resposta", ha assegurat. La futura alcaldessa ha admès que "sempre és millor que hi hagi suports estables", però ha afirmat que també es pot treballar "amb acords puntuals".

"No hem dit que vulguem carregar-nos el circuit de Catalunya. Prou demagògia"

Colau ha assegurat que s'ha fet "demagògia" sobre la seva postura respecte de la Fórmula 1. "Nosaltres no hem dit que vulguem carregar-nos el Circuit de Catalunya", ha dit la líder de BeC, que sí que ha admès que la seva intenció és "revisar i fer balanç de la gestió" que se n'ha fet per poder analitzar "què reverteix a la ciutat de Barcelona".

"No apostem per la unitat dels antiavalots. Volem un cos de proximitat"

Sobre la seguretat de la ciutat, Colau ha admès que "en el cas de la Guàrdia Urbana és veritat que no apostem per la unitat dels antiavalots", i ha afegit: "Volem un cos de proximitat."

"Volem tota l'activitat econòmica del món"

La líder de BeC també ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat als poders econòmics i ha assegurat que "volem tota l'activitat econòmica del món, però volem activitat de qualitat, justa i sostenible". I ha conclòs: "Totes les empreses que vulguin col·laborar en aquest model, benvingudes siguin".

stats