INVESTIDURA A BARCELONA
Política 09/06/2015

Colau prepara una investidura amb més pes de les entitats i menys de l'Exèrcit i l'Església

Barcelona en Comú ha convidat representants de la PAH i de diverses confessions, com un rabí un imam

Europa Press
1 min
Ada Colau, en el míting d'aquest dimecres a la plaça de Catalunya. / PERE VIRGILI

BarcelonaLa guanyadora de les eleccions a Barcelona, Ada Colau (Barcelona en Comú), aposta per donar més pes a les entitats i menys a l'Exèrcit i a l'Església a l'acte d'investidura previst per dissabte a la tarda al Saló de Cent de l'Ajuntament, segons han confirmat fonts del partit a Europa Press. Colau ha invitat entitats socials –entre les quals hi ha la PAH– i també representants de grans empreses com marca el protocol, ha informat aquest dimarts la Ser.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'objectiu de Barcelona en Comú és "donar visibilitat a entitats que no tenen rang protocol·lari" habitualment, segons precisa la candidatura, que treballa la proposta amb l'equip de protocol del consistori. També pretén que diverses religions de la ciutat estiguin representades a l'acte i no invitar només el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, sinó també altres com un rabí i un imam.

La intenció de la formació és transmetre a la ciutadania un missatge que evidenciï un canvi a l'Ajuntament cap a l'àmbit social però sense deixar d'invitar els assistents habituals que marca el protocol.

Reunió amb Artur Mas

Després de l'acte institucional i com és tradicional, Colau ha demanat ser rebuda a l'altra banda de la plaça Sant Jaume pel president de la Generalitat, Artur Mas.

El partit preveu retransmetre l'acte institucional a través de pantalles gegants a la plaça, on vol col·locar unes 300 cadires perquè ciutadans puguin seguir la investidura.

stats