Política 20/11/2014

Admesa a tràmit la querella que Trias va interposar contra 'El Mundo' per calúmnies

L'alcalde de Barcelona va negar una informació que publicava el diari en què afirmava que tenia un compte a Andorra provinents de Suïssa

Ara
1 min

BarcelonaEl jutjat número 16 de Madrid ha admès a tràmit la querella que l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va interposar contra tres periodistes del diari 'El Mundo' per injúries i calúmnies arran de les informacions en què el rotatiu afirmava que Trias tenia un compte a Andorra provinent de Suïssa. Els tres periodistes querellats són els firmants de la informació: Eduardo Inda, Esteban Urreiztieta i Fernando Lázaro. Trias va negar per activa i per passiva que tingués aquests comptes a l'estranger.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara, el jutjat admet que els fets publicats "podrien ser constitutius de calúmnies" i informa que admet la querella a tràmit i obre diligències per tal d'esclarir els fets. El primer pas que el jutge demana és que la Policia esclareixi si hi ha o hi ha hagut alguna investigació oficial respecte els suposats comptes a l'estranger de Trias.

Ho ha informat el mateix Trias a través de Twitter. Segons fonts del govern municipal, l'alcalde se n'ha assabentat avui mateix:

El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, va revelar ahir que el seu departament va ordenar a la Policia que indagui sobre la filtració de la informació publicació a 'El Mundo' relativa al suposat compte bancari a Suïssa de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, de CiU, que investiga la Policia.

stats