Política 01/07/2015

Aguirre proposa a Rajoy fer coincidir les eleccions espanyoles amb les catalanes: "És el que convé més a Espanya"

La líder del PP madrileny considera que hi ha molts punts a favor de l'avançament dels comicis, "especialment en relació amb Catalunya"

Acn
1 min
Esperanza Aguirre / EFE

MadridLa presidenta del Partit Popular de Madrid, Esperanza Aguirre, ha traslladat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, la necessitat de fer coincidir les eleccions generals amb les catalanes del pròxim 27 de setembre. "He arribat a la conclusió que és el que més convé a Espanya", ha subratllat Aguirre durant la roda de premsa posterior a la reunió del comitè de direcció de la formació a Madrid. Segons la líder popular, hi ha molts punts a favor de l'avançament electoral, "especialment en relació amb Catalunya i també moltes teories en contra".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Esperanza Aguirre no ha volgut revelar més detalls de la conversa amb el president espanyol. S'ha limitat a dir que la seva percepció "personal" perquè no disposa de totes les "dades, informacions ni dictàmens" que avalarien un avançament dels comicis, però s'ha mostrat convençuda que aquesta és l'opció que "més convé a Espanya".

Aquestes declaracions arriben una setmana més tard que diversos barons del PP es pronunciessin favorablement a aquesta opció. Entre els dirigents es trobava justament l'expresidenta madrilenya i la màxima mandatària del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho. Aquesta mateixa opció també ha estat plantejada per alguns empresaris. La crisi grega i les imprevisibles conseqüències que pot tenir sobre l'economia espanyola també han fet disparar els rumors sobre la possibilitat que Rajoy avanci les eleccions al setembre.

stats