Política 27/05/2015

Aguirre, disposada ara a governar amb Carmena si renuncia a "construir soviets als districtes" de Madrid

Després d'haver proposat la creació d'un front "constitucionalista" de PP-PSOE-C's per expulsar "l'esquerra radical" d'Ahora Madrid de l'alcaldia, la candidata popular ara aposta per un govern de concentració

Efe
2 min
La candidata del PP a l'ajuntament de Madrid, Esperanza Aguirre. EFE

MadridLa candidata del PP a l'Ajuntament de Madrid, Esperanza Aguirre, ha insistit aquest dimecres que el seu programa té "molts punts en comú" amb el dels socialistes i ha suggerit intentar formar un govern de concentració entre totes les forces, inclosa Ahora Madrid –a la qual dimarts va titllar "d'esquerra radical"–, per governar Madrid des d'una proposta comuna. Esperanza Aguirre s'ha reunit aquest matí amb la cap de llista de Ciutadans a l'Ajuntament, Begoña Villacís, un partit en què ha trobat molts punts en comú i amb qui ha constatat que, segons ha explicat, a Ciutadans també li causa "veritable preocupació" algun dels plantejaments d'Ahora Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això ha tornat a insistir en la necessitat d'arribar a un pacte entre PP, PSOE i Ciutadans. I si això no fos possible, ja que els socialistes s'hi neguen en rodó, fins i tot crear un govern de concentració en què hi hagi els quatre partits que han aconseguit representació en les eleccions, també Ahora Madrid, encara que, això sí, sense admetre propostes com "construir soviets als districtes", segons ha dit. Tot i això, Aguirre ha admès que no s'ha llegit el programa de Manuela Carmena, la cap de llista d'Ahora Madrid –el partit de confluència entre Guanyem i Podem a la capital espanyola.

Davant el fet que PP i Ciutadans no sumen els escons suficients per evitar que governi Ahora Madrid, si el PSOE es decanta per pactar amb Manuela Carmena, ha remarcat que és possible arribar a un pacte "o un govern de concentració" en què siguin presents els quatre partits, "inclosa Carmena", amb un programa en què "tots estiguem d'acord". Podria ser alcalde, en aquest cas, "un líder del PSOE com el professor Carmona, o un líder de Ciutadans" com Villacís, encara que ha admès que hi ha poques probabilitats que aquest hipotètic govern de concentració la fes alcaldessa a ella.

"Jo sóc la que està desemmascarant Podem, i això no agrada gaire. Però també pot passar, perquè el PP és la força més votada, i si cada un es vota a si mateix podria ser que jo fos alcaldessa, no ho descartin", ha afegit.

Amb tot, Aguirre ha destacat que són "molts" els punts en comú amb el programa socialista d'Antonio Miguel Carmona, i com a exemple ha citat les seves propostes d'abaixar impostos, treure l'"afany recaptatori" de les multes, crear una oficina antifrau o afavorir la transparència, promeses que "són pràcticament les mateixes en el meu programa".

Des del seu punt de vista, entre PP, PSOE i Ciutadans sumen 37 regidors que donen suport a un programa "de centre, centreesquerra, centredreta", enfront dels 20 regidors de Manuela Carmena per Ahora Madrid.

stats