POLÍTICA
Política 07/06/2012

Aguirre ajusta 1.045 milions abaixant sous, eliminant ajudes i amb més taxes

Retallarà un 3,3% el sou dels 180.000 treballadors del sector públic de la Comunitat de Madrid. També elimina les subvencions a partits, sindicats i empresaris

Efe
1 min
Esperanza Aguirre aquest dimecres / EFE

BarcelonaEl govern d'Esperanza Aguirre ha aprovat aquest dijous un ajust pressupostari de 1.045 milions d'euros a través d'una baixada salarial del 3,3 per cent als empleats públics, la reducció o l'eliminació d'ajuts i subvencions i la creació o pujada de 74 taxes per sufragar serveis. L'objectiu fixat pel govern espanyol que les comunitats no superin aquest any l'1,5 per cent de dèficit públic justifica aquestes mesures en l'autonomia madrilenya, el pressupost inicial per al 2012 superava els 17.000 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El consell de govern presidit per Esperanza Aguirre ha aprovat un projecte de llei que reforma aquests pressupostos i que inclou mesures com la rebaixa salarial del 3,3 per cent per als 180.000 funcionaris i personal laboral al servei de la Comunitat. Tot això per no extingir el contracte dels 40.000 interins, en paraules d'Aguirre, que ha subratllat que els alts càrrecs regionals, des d'ella mateixa als directors generals, veuran rebaixat el seu salari un deu per cent, incloent-hi els càrrecs de confiança i responsables d'empreses públiques.

Sense subvencions per a partits, sindicats i empresaris

De l'ajust total, 650 milions procedeixen de l'estalvi previst en el Pla Econòmic i Financer de la regió espanyola aprovat pel Consell de Política Fiscal i Financera del maig passat. Una mica més de 300 milions procedeixen de partides com l'estalvi en retribucions de personal i la reducció de subvencions, i la resta de l'ajust procedeix de l'augment d'ingressos amb l'increment i la creació de noves taxes. Entre les mesures concretes, Madrid retirarà aquest any les subvencions als partits polítics, els sindicats i els empresaris, que suposen 3,9 milions d'euros, i s'equipara la seva cartera de serveis sanitaris a l'estatal.

stats