Política
Política 07/06/2012

Aguirre vol reduir a la meitat els diputats de la Comunitat de Madrid

El govern d'Esperanza Aguirre aprovarà una reducció de sou del 3,3% per als treballadors públics i del 10% per als alts càrrecs

Efe
2 min
Esperanza Aguirre aquest dimecres / EFE

MadridEl govern de la Comunitat de Madrid abaixarà el 3,5% el sou als treballadors públics i el 10% als alts càrrecs de l'administració, amb l'objectiu de reduir costos. Així mateix, es rebaixarà un 10% la jornada i el sou dels interins, excepte als docents i als assistencials, i s'amortitzaran les places vacants.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La mesura figura entre les que demà aprovarà l'executiu que presideix Esperanza Aguirre dins de la reforma dels pressupostos de la Comunitat per complir amb l'objectiu de dèficit públic de l'1,5% establert pel Govern central per a les comunitats autònomes. Fonts del govern d'Aguirre recorden que es tracta de la primera mesura d'aquestes característiques aplicada per Aguirre, ja que la rebaixa salarial anterior va ser decidida pel Govern central de José Luis Rodríguez Zapatero.

Així mateix, subratllen que la reducció del sou és inferior al 5% aplicada en comunitats com Andalusia, Catalunya i les Canàries. Aquesta reducció s'aplicarà des de la mateixa presidenta regional fins als directors generals dels diferents departaments, passant per secretaris generals tècnics, viceconsellers i consellers, així com el personal de confiança de la Comunitat de Madrid.

La meitat de la cambra

El govern d'Aguirre vol, a més, reduir els diputats de l'Assemblea de la comunitat dels 129 actuals a 65, segons informa 'El Mundo'. Ho proposarà demà als tres grups parlamentaris de l'Assemblea. Per aprovar la mesura li caldria una majoria de dos terços, que no té el Partit Popular.

Amb aquestes mesures, el govern d'Aguirre pretén evitar l'acomiadament de personal interí que treballa a l'Administració. En matèria de personal s'ha d'establir la jubilació obligatòria al personal sanitari quan compleixi els 65 anys, amb una reserva del 30% en el cas de metges especialistes. Així mateix, s'elaborarà un nou sistema en l'organització de les lliurances per guàrdies. Una altra de les mesures previstes és la prohibició de contractar personal en societats mercantils de la Comunitat de Madrid i la d'incloure aportacions a plans de pensions, segons les fonts.

stats