Política
Política 15/03/2011

La regidora de Sabadell nega haver utilitzat la Policia Local per irrompre en una reunió de veïns

La tinent d'alcalde i diputada al Parlament, Montserrat Capdevila, nega al seu blog la versió dels fets que dóna l'Associació de Veïns de la Creu de Barberà

Redacció
2 min

SabadellPolèmica a Sabadell pels incidents que hi va haver dissabte passat en una assemblea veïnal. Segons la versió de l'Associació de Veïns de la Creu de Barberà, Montserrat Capdevila, tinent d'alcalde de Sabadell i diputada al Parlament de Catalunya, es va presentar dissabte a una reunió de l'entitat amb quatre agents de la Policia Local. Segons publica El PaísEl País, la regidora, que també és presidenta del districte, no havia estat convidada però hi va assistir després de rebre la trucada de Roberto Abril, el secretari de comunicació del PSC, que assistia a la reunió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sempre segons la versió veïnal, Abril es va enfrontar a la resta de veïns, perquè en la seva opinió s'estava "difamant" l'alcalde de la ciutat, Manuel Bustos, i va acusar a la presidenta de l'associació, Ana López, de manipular l'entitat en benefici de la candidatura d'Iniciativa-Esquerra Unida (IC-EUiA). La discussió va anar pujant de to fins que els veïns van decidir expulsar Abril de la reunió i van cridar els Mossos d'Esquadra.

Per la seva banda, Abril va trucar a Capdevila i va demanar la intervenció de la Policia Local. La regidora es va personar amb quatre agents de policia, però l'assemblea de veïns va decidir per votació no deixar-la passar. Al final, la reunió es va acabar dissolent.

L'oposició ja ha demanat explicacions a l'alcalde de Sabadell. El regidor de Convergència i Unió Carles Rossinyol vol que Bustos expliqui "quina era la intenció de l'equip de govern en enviar la tinent d'alcalde, la senyora Montserrat Capdevila, acompanyada de quatre policies municipals, a la reunió de l'Associació de Veïns de la Creu de Barberà".

La versió de la regidora és ben diferent. Segons explica al seu blog, mai va trucar la policia. Diu Capdevila: "Tenint en compte que es tracta d'un equipament municipal, que sóc la regidora delegada i responsable del districte, no sé quin problema hi ha que jo vulgui assistir, com he fet sempre, a una assemblea d'una entitat". I afegeix: "És absolutament falsa la versió dels fets que dóna la presidenta perquè, en cap cas, vaig entrar a l’assemblea ni vaig utilitzar la policia municipal per res. La policia hi va anar en estar allà els Mossos d'Esquadra i tractar-se d'un equipament municipal".

stats