Política 23/04/2013

Detenen dos suposats membres d'Al-Qaida a Múrcia i Saragossa

El ministeri de l'Interior assegura que el seu perfil respon al de les dues persones que van cometre l'atemptat de Boston

Acn
1 min

BarcelonaLa policia espanyola ha detingut dos suposats membres d'Al-Qaida a Múrcia i Saragossa. Segons les investigacions que s'han portat a terme, són magrebins i presumptes integrants d'una cèl·lula afí a l'organització AQMI, Al-Qaida a la zona del Magrib Islàmic. Es tracta de Nou Mediouni, d'origen algerià i detingut a Saragossa, i de Hassan El Jaaouani, d'origen marroquí i detingut a Múrcia. Des del ministeri de l'Interior, destaquen que el seu perfil respon al de les dues persones que van cometre l'atemptat a la marató de Boston a principis de la setmana passada. L'operació ha estat fruit de la col·laboració entre la policia espanyola i els cossos de França i el Marroc.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Nou Mediouni era usuari habitual d'una plataforma islamista d'internet des d'on els seus responsables, ubicats a Mali, recluten els candidats que presenten perfils més radicals i els van derivant a fòrums cada vegada més privats i amb estrictes mesures de seguretat.

En el cas de Nou Mediouni, va ser reclutat i va rebre instruccions de viatjar a un camp d'entrenament de Mali, però la pressió policial va impedir el contacte amb els seus responsables i va tornar a l'estat espanyol mostrant frustració per no haver pogut consumar el seu entrenament.

Pel que fa a Hassan El Jaaouani, va contactar amb els mateixos responsables d'Al-Qaida del Magrib Islàmic de Mali. Un dels seus contactes està relacionat amb el segrest i posterior assassinat de dos francesos a Níger a principis del 2011.

L'operació feia més d'un any que estava en marxa i continua oberta. De moment, la policia estatal està registrant els domicilis dels detinguts per ordres de l'Audiència Nacional espanyola.

stats