Política 27/05/2016

Albert Rivera: "Les dictadures no tenen llibertat, però tenen certa pau i ordre"

El líder de Ciutadans creu que Veneçuela és "una tirania arbitrària" en què s'emmiralla Podem

Ara
1 min
Veneçuela colonitza el debat de la política exterior espanyola pel 26-J

BarcelonaAlbert Rivera ha tornat de Veneçuela disposat a descriure "l'estat en fallida" en què, diu, s'emmiralla Podem. En una entrevista a Okdiario, el líder de Ciutadans ha respost que el país que governa Nicolás Maduro no es pot considerar una dictadura perquè és un model pitjor: "Les dictadures no tenen llibertat, però tenen certa pau i ordre perquè tothom sap el que hi ha", ha dit el liberal, després d'estar 48 hores a Veneçuela i haver intervingut a l'Assemblea Nacional. "És una tirania arbitrària. No respecta res. És més greu perquè no hi ha manera de saber el que et pot passar, et pot passar de tot. El govern fa el que vol".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rivera vol remarcar en l'entrevista que l'objectiu de Podem és instaurar un govern com el de Maduro a Espanya: "És difícil que la Unió Europea permeti, pels seus propis tractats, que s'arribi a aquest punt, però estic convençut que els que creuen que el model veneçolà és un èxit, que els que han anat a formar-se i a formar, els que han anat a finançar-se, aquells que són chavistes perquè ho han reconegut sempre, aplicarien el seu model", explica.

El líder de Ciutadans assegura que el govern veneçolà va finançar Podem a través dels pagaments a un dels seus fundadors, Juan Carlos Monedero, que va cobrar de l'executiu d'Hugo Chaves per assessorament. Segons Rivera, els opositors a Maduro tenen una "por veritable" que Podem "assoleixi el govern d'Espanya".

stats