Política 14/03/2015

Alberto Fernández Díaz promet que mai permetrà la construcció d'una mesquita a Barcelona

El candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona assegura que enderrocarà Can Vies si és escollit alcalde

Efe
2 min
Alberto Fernández Díaz i Alícia Sánchez-Camacho / EFE

BarcelonaEl candidat a l'alcaldia de Barcelona pel PP a Catalunya, Alberto Fernández Díaz, ha promès avui un pla a favor de l'ocupació, enderrocar Can Vies, el símbol del moviment okupa de Sants, i no permetre mai la construcció d'una mesquita a la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernández Díaz ha estat presentat avui com a candidat a l'alcaldia pel Partit Popular Català per la presidenta del partit, Alícia Sánchez-Camacho, acabada d'arribar d'un intens recorregut per diverses ciutats andaluses, on ha col·laborat en la campanya electoral.

"Junts, la millor Barcelona" serà el lema de precampanya del candidat popular per donar a conèixer les seves propostes, que, segons ha indicat, no seran noves sinó "coherents" amb el que ha defensat fins ara. "No hi haurà barrets de copa", ha avisat.

El candidat del PP a Barcelona ha promès un pla de xoc a favor de l'ocupació, donant suport als petits empresaris i comerciants, reduint les 600 normes administratives que té el consistori, atenent les persones i posant "la ciutat al servei dels barcelonins i no al servei de l'estelada independentista".

Ha estat clar i contundent a l'hora d'abordar la immigració, que ha d'entrar "per la porta i no per la del darrere", amb referència al fet que els immigrants haurien de tenir els papers en regla quan vénen a Espanya i a Barcelona, i que el consistori no hauria de facilitar l'arrelament amb el padró.

També ha assegurat que si ell és elegit alcalde "no es construirà una mesquita" a la ciutat, una asseveració que ja havia fet altres vegades quan es va rumorejar la possibilitat que la plaça de toros Monumental pogués convertir-se en una gran mesquita.

Segons el seu parer, el consistori hauria d'ajudar més els emprenedors i, en aquest sentit, ha criticat que "actualment es tardin 193 dies de mitjana perquè una activitat econòmica obtingui les llicències municipals, un element dissuasiu que no es pot consentir", ha argumentat.

Ha criticat que durant el mandat de Xavier Trias (CiU) s'hagin acabat grans equipaments com el Museu del Disseny Hub, els Encants Vells i el Born, començats amb un govern municipal socialista, "que han costat 233 milions d'euros", però que no s'hagin construït els 600 habitatges socials previstos a l'entorn de la plaça de les Glòries.

"Trias ha donat continuïtat a les polítiques del tripartit" d'esquerres que va governar abans de l'actual alcalde, ha considerat el dirigent popular.

A diferència del candidat convergent, Alberto Fernández Díaz ha apostat per donar "un clar contingut social" a la seva política per a la ciutat, "a favor de les persones i per crear ocupació".

stats