Política 03/08/2015

Rivera: "El 27-S és un invent de Mas perquè els catalans tinguin amnèsia"

Carrega contra el president de la Generalitat per "amagar-se" de número quatre a la llista de Junts pel Sí

Efe
2 min
ALBERT RIVERA

BarcelonaEl líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha advertit que les eleccions catalanes del 27-S són un "invent" del president de la Generalitat, Artur Mas, perquè els catalans tinguin "amnèsia" de la "corrupció, les retallades i el cas Pujol", encara que, ha assegurat, C's afronta aquests comicis com una "oportunitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dia que es preveu que Mas signi el decret de convocatòria de les eleccions, Rivera ha analitzat en declaracions a Efe les perspectives de la seva formació per als esmentats comicis i s'ha mostrat crític amb diversos candidats d'altres formacions com Raül Romeva (Junts pel Sí), Lluís Rabell (Catalunya Sí que es pot) i Xavier García Albiol (PP).

Per al dirigent, el 27-S és "un invent de Mas perquè els catalans tinguin amnèsia col·lectiva i oblidem la corrupció, les seus embargades de CDC, el cas Pujol, la pujada d'impostos o les retallades en sanitat, educació i polítiques socials".

"No se m'ocorre forma més maquiavèl·lica de presentar-se a unes eleccions que posant un altre candidat", ha criticat Rivera –en referència a la posició de Mas com a número quatre de la seva llista–, que ha titllat la situació d'"intent de presa de pèl".

"Fer un balanç positiu de la teva gestió, amagar-te com a número quatre, canviar el nom a les teves sigles, trencar la teva federació i estar assegut a la banqueta perquè, quan calgui anar a buscar la copa, sortir tu a buscar-la... Doncs miri, potser es queda sense copa i a la banqueta", ha dit.

També s'ha mostrat "sorprès" que Raül Romeva, exeurodiputat d'ICV, encapçali la llista de Junts pel Sí, i ha descrit aquest candidat com "l'instrument perquè Mas no doni la cara en debats i entrevistes".

També ha carregat contra Podem, al qual ha retret el seu "error" de posar al capdavant de la llista Catalunya Sí que es Pot "un independentista", en al·lusió a Lluís Rabell, que "va dir que va votar 'sí' a la independència en la consulta del 9-N", ha recordat.

stats