Política 01/09/2014

Rivera reclamarà la compareixença de Mas si Pujol no compareix al Parlament perquè va ser "el número dos de la banda"

El president de la Generalitat seria el primer nom que C's posaria sobre la taula en una comissió d'investigació

Acn
2 min
Albert Rivera durant una entrevista a EFE

BarcelonaEl president de C's, Albert Rivera, ha anunciat aquest dilluns que reclamarà la compareixença al Parlament del president de la Generalitat, Artur Mas, si Jordi Pujol no atén la petició que li farà aquest dimarts la cambra catalana. Segons Rivera, Mas va ser "el número 2 de la banda" en esdevenir el 2001 el conseller en cap de la Generalitat i successor de Pujol a CiU. Davant duna possible negativa de Pujol, C's impulsarà una comissió d'investigació en la qual proposarà que el primer compareixent sigui l'actual president del Govern. Rivera sospita que l'herència que la família Pujol va regularitzar al cap de 34 anys és només una petita part de les irregularitats que podrien haver comès. Com a conseller en cap entre el 2011 i el 2003 i successor de Pujol a CiU, Rivera està convençut que Mas sap més del que ha dit pel que fa a la fortuna que suposadament haurien aconseguit els Pujol Ferrusola. De fet, el president de C's està convençut que el temor és recíproc, ja que si Jordi Pujol pot témer que Artur Mas parli, l'actual president de la Generalitat pot pensar el mateix del seu mentor polític. "Demanem a CiU i a Artur Mas que no tinguin por i deixin que els catalans coneguin la veritat", ha explicat en roda de premsa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Rivera, CiU intenta que l'expresident no comparegui abans de la Diada per poder celebrar l'11 de Setembre amb "victimisme" i continuar acusant Espanya de "robar" els catalans, "quan qui els ha robat ha estat el que va ser president durant 23 anys". A més de demanar a CiU que forci el seu expresident honorífic a comparèixer –aquest dimarts serà citat per la Comissió d'Afers Institucionals– Rivera també s'ha dirigit directament a Pujol, a qui ha exigit que doni explicacions sobre una fortuna que podria arribar, segons alguns diaris, als 1.800 milions d'euros.

Insta Ortega a trencar amb CDC si li "tremolen les cames"

El president de C's també ha aprofitat la roda de premsa d'aquest dilluns per parlar de la consulta sobiranista que prepara el Govern. Rivera s'ha adreçat a la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, després que la número 2 de l'executiu hagi advertit avui a ERC que no pot reclamar que la Generalitat se salti la llei.

El president de C's ha instat la vicepresidenta a sortir del Govern, i Unió a trencar amb CDC. "Si a Ortega li tremolen les cames que salti del vaixell, trenqui amb CDC i defensi que Unió no vol saltar-se la llei", ha indicat. Segons Rivera, el missatge que ha llançat aquest dilluns Ortega a ERC també va dirigit al número 2 de CDC, Josep Rull, que públicament no ha descartat la declaració unilateral d'independència.

Consulta interna sobre una possible coalició amb UPyD

Tot i que la posició de la direcció d'UPyD sembla allunyada d'una eventual coalició electoral amb C's, Albert Rivera ha insistit aquest dilluns en aquesta possibilitat. El president del partit ha explicat que proposarà a l'executiva la convocatòria d'una consulta interna entre la militància per conèixer si és partidària d'un pacte amb UPyD. Aquesta consulta es posaria en marxa en el cas que les posicions pro pacte que existeixen dins el partit de Rosa Díez aconseguissin el suport necessari per forçar que a UPyD també hi hagués una consulta interna d'aquestes característiques.

stats