Política 05/03/2015

Rivera: "Cada cop que un portaveu del PP obre la boca, Ciutadans puja a les enquestes"

El líder del partit espanyolista critica que els populars vulguin presentar "com a despectiu" l'origen català de la seva formació o el titllin de "Naranjito"

Acn
2 min
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, en roda de premsa / ACN

BarcelonaEl líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha replicat al portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, després que el popular hagi demanat el vot útil per al seu partit i hagi titllat a Rivera de "Naranjito". "Que segueixin per aquest camí, perquè cada cop que obre la boca un portaveu del PP, seguim pujant en les enquestes. Que segueixin criticant-nos", ha etzibat el líder de C's. Rivera, a més, ha considerat "una gran ocurrència" que el comparin amb Naranjito, la mascota del mundial de futbol que al 1982 es va celebrar a Espanya. "Ho utilitzarem a C's, és un símbol del nostre país", ha dit, tot criticant que el PP presenti com a "despectiu" que Ciutadans hagi nascut com un partit català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les declaracions d'Hernando no han sorprès a Rivera. El president de C's les ha emmarcat en el conjunt de crítiques que els populars estan llençant darrerament contra el seu partit, i fins i tot ha volgut donar-li la volta per intentar demostrar que els arguments dels populars no tenen raó de ser. "No sé si el senyor Hernando quan parla de Naranjito ho fa en sentit despectiu. A mi em sembla una bona idea. A partir d'ara, C's utilitzarà Naranjito, que és un gran símbol d'aquets país, en totes les nostres campanya", ha sentenciat.

I és que, amb una certa ironia, Rivera ha considerat que "si no existissin Rafael Hernando o Carlos Floriano, caldria inventar-los. Perquè ens donen grans tardes". "Si per a ells parlar de 'Ciutatans' -que mira que es complicat dir-ho com ho diuen ells- o dir amb to despectiu que som un partit català, o parlar de Naranjito és un insult, per a nosaltres és un orgull. És un orgull ser català, espanyol i europeu; que aquest partit estigui creixent a Catalunya i a tota Espanya; que sigui Ciutadans o Ciudadanos dóna el mateix; i això de Naranjito em sembla una gran ocurrència", ha afegit Rivera.

En aquest sentit, ha animat al PP a "que segueixin per aquest camí, perquè cada cop que obre la boca un portaveu del PP, seguim pujant en les enquestes". I és que per a Albert Rivera, el PP "té un problema: Com no és capaç de fer autocrítica sobre el que ha fet mal i perquè ha decebut molta gent, només intenta desqualificar als altres. I sense massa èxit". "No baixarem al fang com ells perquè en això en saben més. La gent veient aquestes declaracions la gent veurà la diferència entre vella i nova política", ha conclòs, per acabar dient que "diuen que no ofèn qui vol sinó qui pot".

stats