NOU FINANÇAMENT
Política 24/05/2012

C's creu que una Hisenda pròpia sense acord amb Madrid "només pot perjudicar Catalunya"

Albert Rivera no vol excepcions a la Lofca i aposta per un pacte fiscal "de tipus federal" que sigui generalitzable a totes les comunitats autònomes

R. Tugas / S.gonzález
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, es reuneix amb el líder de Ciutadans per parlar del pacte fiscal / EFE

BarcelonaEl president de Ciutadans, Albert Rivera, ha comparegut després de la reunió amb Artur Mas per tractar el pacte fiscal per constatar que els separa la reivindicació del Govern de treure Catalunya de la Lofca. Rivera, per contra, reclama un model "de tipus federal" que sigui generalitzable a totes les comunitats autònomes i que "garanteixi els serveis de polítiques socials" arreu. La seva aposta passa pequè les autonomies tinguin veu i vot en l'Agència Tributària de l'Estat, "però no trencar-la". Així, veu més similituds amb la proposta del PSC o el PP que amb la de CiU, ICV-EUiA i ERC i li demana a Mas que "deixi de portar Catalunya cap al camí de la frustració".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De la mateixa manera, Rivera s'ha referit al pla B del Govern, que passa per instaurar de forma unilateral una Hisenda pròpia, el que considera "indefensable des d'un punt de vista democràtic" i que "només pot perjudicar Catalunya i els catalans", atesa la inestabilitat que provocaria "l'incompliment de l'Estatut i la Constitució". "Si vol construir hisendes il·legals, ens tindrà davant", ha alertat. Rivera, per tant, no vol excepcions a la Lofca i fins i tot reclama que "es derogui el cupo basc i navarrès". En aquest sentit, ha avançat que l'1 de juny es reuniràamb el primer secretari del PSC, Pere Navarro, per parlar sobre el apcte fiscal i altres assumptes.

stats