POLÍTICA
Política 28/07/2011

Alberto Fabra pren possessió com a president valencià sense cap dirigent estatal del PP

El nou president de la Generalitat valenciana expressa voluntat de proximitat i desig que es torni a parlar en positiu del País Valencià. També s'ha compromès a buscar un consens en favor del Corredor Mediterrani

Agències
2 min
Fabra prenent possessió del càrrec de president valencià / ACN

ValènciaEl nou president de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra, ha jurat aquest dijous el càrrec a les Corts Valencianes amb un discurs que ha estat marcat per la voluntat de proximitat en la seva gestió i el desig que es torni a parlar del País Valencià "en positiu". La recuperació econòmica, l'austeritat i la recerca d'ocupació han sigut els eixos del projecte que Fabra s'ha compromès a desenvolupar. El nou president valencià també ha dit que el seu és un "projecte de consensos" i ha reivindicat un acord per la defensa del Corredor Mediterrani, "la millor opció de prosperitat i progrés" per a l'Estat. Ningú de la direcció estatal del PP ha assistit a l'acte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alberto Fabra s'ha convertit aquest dijous de manera oficial en el cinquè president de la Generalitat valenciana en l'etapa autonòmica, després de la renúncia de Francisco Camps la passada setmana per l'obertura de judici en el marc de la trama dels vestits del cas Gürtel. Amb la fórmula "jure que, aitant com tindré el càrrec de president de la Generalitat, acataré la Constitució i l'Estatut d'Autonomia, sense engany, i guardaré fidelitat a la Generalitat". Fabra ha pres possessió pocs minuts després de les 11 h d'aquest dijous entre aplaudiments del seu grup parlamentari.

Sense ningú de la direcció estatal del PP

L'acte ha quedat una mica deslluït per l'absència dels primers espases de la direcció estatal del PP. L'anunci fet pel mateix Fabra ahir a la nit a Castelló que la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, i el vicesecretari de comunicació, Esteban González Pons, anirien a la seva presa de possessió d'avui a les Corts aixecava una expectació que finalment s'ha vist frustrada. "Ni Cospedal ni González Pons han confirmat mai la seva assistència a l'acte", han reiterat tant des del Parlament valencià com des del PP davant la insistència matinal dels periodistes, que s'han hagut de conformar amb les autoritats locals i la presència del ministre d'Educació, Ángel Gabilondo.



No ha coincidit amb Camps ni en entrar ni en sortir

L'atenció mediàtica, doncs, s'ha centrat en Fabra i en el seu antecessor en el càrrec, el dimitit Francisco Camps. Si Fabra entrava per la porta principal del Palau dels Borja, escortat per l'alcaldessa de València, Rita Barberá, i la vicepresidenta del Consell, Paula Sánchez de León, i rebut pel president de les Corts, Juan Cotino, Camps optava per fer-ho en solitari i per una porta lateral. L'arribada a l'hemicicle de tots dos també ha sigut per separat: mentre Camps arribava per una de les portes laterals juntament amb Barberá i ocupava el seu nou escó en la tercera fila, el nou cap del Consell arribava per una de les portes principals i entre els aplaudiments dels diputats del seu grup, entre ells els del seu antecessor. El moment de les felicitacions després del discurs de Fabra tampoc ha servit per aconseguir una foto de tots dos junts, ja que mentre el ja president de la Generalitat valenciana rebia la felicitació de consellers i diputats de diferent signe polític, Camps abandonava la cambra discretament.

stats