Política 21/05/2015

Alberto Fernández Díaz: "Si l'hàbit no fa el monjo, una monja independentista no farà alcalde a Trias"

L'alcaldable del PP a Barcelona critica l'acte de CiU amb Lucía Caram i diu que la ciutat "no és un convent, i menys de clausura independentista"

Acn
2 min
El cap de llista del PPC a Barcelona, Alberto Fernández, ha participat en un esmorzar d'Empresaris de Catalunya / ACN

BarcelonaEl candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha assegurat aquest dijous que "si l'hàbit no fa el monjo, una monja independentista no farà alcalde a Xavier Trias". En un esmorzar d'Empresaris de Catalunya, Alberto Fernández ha insistit en carregar contra Trias després de l'acte que va celebrar aquest dimecres amb la monja Lucía Caram i el president de la Generalitat, Artur Mas. En aquest context, ha indicat que Trias "ha passat de ser el candidat d'ERC a Barcelona a que una monja independentista sigui la candidata de CiU a la ciutat". Així mateix, ha assegurat que "Barcelona no és un convent, i menys de clausura independentista".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alberto Fernández ha titllat "d'esperpèntic" que Trias i Colau primer competissin en "independentisme i després en hàbits de monja". Segons el candidat del PP, això "demostra que no entenen que la Barcelona real" s'ha de centrar "en la feina, l'atenció a les persones, en la contundència contra la delinqüència i sense complexos en polítiques d'immigració. Només faltaria que Trias a més de dir 'amén' a Colau, perquè no descarta governar amb ella, digui que votar Alberto Fernández és pecat".

Un Ajuntament bilingüe

A preguntes dels empresaris, Alberto Fernández ha assegurat que "sempre ha fet servir el català i castellà a les institucions a les quals n'ha format part. Altres candidats quan era càrrecs electes del PP no feien servir el castellà i quan es canvien de partit sí", ha dit en una clara referència, sense citar-la, a la cap de llista de Ciutadans per Barcelona, Carina Mejías, qui va ser portaveu del PPC al Parlament i regidora dels populars a Barcelona.

En aquest context, ha reclamat un Ajuntament de Barcelona bilingüe i no només per pagar impostos i cobrar les multes. "Aquells que exclouen el castellà de l'àmbit públic són els mateixos que per demanar el vot fan servir el castellà i llancen plataformes a favor de la independència de Catalunya com Súmate", ha declarat.

Alberto Fernández ha ressaltat que alguns partits com Ciutadans proposen la defensa del bilingüisme i que el castellà no sigui exclòs de la realitat social i administrativa. "Ho comparteixo", ha dit, al temps que ha recordat que quan l'Ajuntament de Barcelona l'any 2010 va aprovar el reglament lingüístic ell va ser l'únic que ho va portar als tribunals.

stats