POLÍTICA
Política 28/03/2011

Alberto Fernández Díaz: "Trias ha estat més a prop d'Hereu que de mi"

El candidat del PP a l'Ajuntament de Barcelona creu que el convergent aspira a ser alcalde "pactant amb tots" i que "d'aquesta manera no es pot aconseguir el canvi"

Jordi Nicolás Soler
2 min
fernandezdiaz

BarcelonaAlberto Fernández Díaz, president del grup municipal del Partit Popular i candidat del partit a l'alcaldia de Barcelona, s'ha estimat més ser prudent a l'hora de parlar sobre un possible pacte amb CiU. En una entrevista a Els matins de TV3, el dirigent popular ha assegurat que "el canvi no és la sociovergència, o pactes amb ICV o ERC". Malgrat tot, s'ha mostrat convençut que "estic segur que hi haurà canvi Barcelona. Hi ha qui pensa que és impossible, però la gent no sap que, en el passat, si el PP hagués obtingut només un diputat més, el canvi hauria estat possible". El fet diferencial entre Xavier Trias i el PP, segons Fernández Díaz, és que "Trias aspira a ser alcalde pactant amb tots, però jo no crec que es pugui aconseguir el canvi pactant amb els membres del tripartit". En aquest sentit, ha afirmat que "en aquests anys, Trias ha estat més a prop d'Hereu que de mi". Però l'alcalde de Barcelona tampoc no s'ha escapat de les seves crítiques: "Hereu és l'alcalde-anunci".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Immigració

"Tots volem ser políticament correctes", ha dit Alberto Fernández Díaz, en referència a les acusacions de xenofòbia a Xavier García Albiol, el candidat del Partit Popular a Badalona. Malgrat tot, ha ratificat la seva política sobre la qüestió: "Als immigrants els hem d'exigir el que ens exigim a nosaltres mateixos, no els exigeixo res que no exigeixi a la resta de ciutadans". D'altra banda, però, ha defugit les acusacions de racisme: "Quan demano l'expulsió dels delinqüents estrangers, la demano per delinqüents i no per estrangers. Tan dur és dir que un immigrant ha de complir les lleis igual que nosaltres?". "No relaciono immigració amb delinqüència, el delicte no té nacionalitat, però no podem evitar las evidències, el 50% dels condemnats per delinqüència són estrangers", ha matisat. En aquest sentit, Fernández Díaz ha resumit el seu lema de campanya en: "Persones, llei i llibertat". "Llei és lluitar contra la delinqüència", ha remarcat. "S'ha acabat la broma, Barcelona no pot ser xauxa, no pot ser el paradís", ha sentenciat.

El PP i Catalunya

"Mai Catalunya no havia crescut tant en tots els sentits com quan governava el PP". D'aquesta manera el dirigent popular ha reivindicat la tasca de govern del PP entre 1996 i 2004. "Quan a Espanya li anava bé, a Catalunya també, i ara que a Espanya li va malament, a Catalunya també", ha dit.

stats