Política 15/05/2015

Alberto Fernández assegura que el PP vetllarà perquè no hi hagi estelades als col·legis electorals

Es referma en les octavetes sobre el Raval i respon a Collboni que és alcaldable gràcies a un grup de pakistanesos

Mario Martín Matas
3 min
El candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona, Alberto Fernández Díaz

BarcelonaEl candidat del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha assegurat aquest divendres que el miler d'apoderats i interventors que tindran els populars a les eleccions municipals del 24-M vigilaran que no hi hagi estelades als col·legis electorals. "Una de les instruccions que tindran serà garantir, i en el seu cas denunciar, si hi hagués estelades", ha explicat en una entrevista a l'ACN, el dia després que la Junta Electoral Central ordenés la seva retirada. "Si algú vol l'estelada té tot el dret de fer-ho, però que la tingui a casa seva", perquè els ajuntament són "la casa gran" de tothom i la independència és la voluntat de només una part de la població, ha raonat. A més a més, ha recordat que el vot nítidament independentista va obtenir a Barcelona només dos regidors en les passades eleccions municipals, recordant la seva crítica a Xavier Trias per haver defensat la independència durant el mandat, tot i que no va presentar-se amb aquest missatge fa quatre anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat per les octavetes repartides pel seu partit al Raval en què assegura que el barri no pot convertir-se en un "gueto islàmic" ha assegurat que fa temps que defensa el mateix en immigració. "El que em sorprèn és que algú s'hagi sorprès", ha assegurat, perquè el mateix missatge ja el va dir quan va presentar les seves propostes sobre immigració al mateix Raval. Sí que ha puntualitzat que el barri té greus problemes i un major risc d'exclusió que d'altres zones de la ciutat, i per tant requereix un "sobreesforç d'integració" perquè hi ha "persones que precisen encara més suport per part de l'Ajuntament".

En resposta al candidat del PSC, Jaume Collboni, que ahir el va acusar d'atiar la xenofòbia i va demanar un "no passaran" per frenar-lo, li ha recordat que va ser escollit al procés de primàries dels socialistes gràcies al vot d'uns "pakistanesos que no sabien ni perquè ni per a qui estaven votant", donant per fet que això sí que és una utilització de la immigració.

A més a més, en ser preguntat per la recent polèmica sobre el possible retorn dels toros a Barcelona o la xivatada de la Policia Nacional a dos presumptes jihadistes que vigilaven els Mossos d'Esquadra, el candidat del PP ha preferit passar de puntetes. Sí que ha dit que el tema dels toros és una "qüestió de llibertat" i, a falta del que decideixi el Tribunal Constitucional (TC), ha dit que ell és partidari de no prohibir i que siguin els ciutadans els que decideixen si hi van o no a aquests tipus d'espectacles. "A Barcelona en els últims anys amb el mandat de Trias s'ha vetat per raons ideològiques o identitàries", ha recordat amb motiu de la prohibició per gravar escenes d'una sèrie de TVE sobre els reis catòlics i el veto a una publicitat del World Press Photo en què apareixia un torero.

En relació amb el jihadisme ha assegurat que l'opinió de cadascú sobre aquest afer "depèn del mitjà que llegeixi" i ha demanat esperar a veure com evoluciona la polèmica, tot i que ha recordat que la investigació d'aquesta filtració ja va ser rebutjada als jutjats. "El que veritablement és imprescindible és garantir la màxima eficàcia dels cossos de seguretat i l'èxit en la lluita antiterrorista" mitjançant la coordinació entre els cossos, ha assegurat, i ha demanat "no externalitzar les diferències" i que els problemes es resolguin "portes endins".

stats