Política 26/05/2015

Alberto Fernández (PP) descarta dimitir i buscarà aliances per fer una oposició frontal a Colau

El regidor creu que "a Barcelona hi ha més temor que no pas il·lusió" per un govern escorat a l'extrema esquerra

Mario Martín Matas
1 min
El candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona, Alberto Fernández Díaz

BarcelonaEl candidat del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha descartat aquest dimarts dimitir davant la seva desfeta electoral –ha passat de 9 regidors a 3 i de tercera força a sisena–, i per contra ha promès una oposició contundent al consistori amb la recerca constant de suports per configurar majories alternatives als 11 regidors de Barcelona en Comú.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alberto Fernández ha recomanat a Ada Colau que no confongui "el govern municipal amb una assemblea de Can Vies" i ha precisat que si són tan democràtics, Barcelona en Comú haurà d'acceptar el que decideixi el ple. Tot i que ha assegurat que no propugna cap majoria alternativa per no fer alcaldessa Colau, sí que ha deixat la porta oberta a fer-ho a mitjà termini. A més a més, ha carregat contra els que no volen permetre a Xavier García Albiol ser alcalde, amb una majoria més àmplia que la de Barcelona.

Repetint els arguments ja esgrimits en la mateixa nit electoral, Fernández Díaz ha assegurat que Colau serà una "alcaldessa en precari" i, en ser preguntat per les dimissions anunciades pels candidats del PP a Terrassa i Rubí davant de resultats similars als seus, ha respost que a partir del 13 de juny, quan es configurin els nous ajuntaments, podrà veure's "Fernández en estat pur". "Se sentirà parlar molt del PP aquests anys", ha afegit, i ha promès que reflotarà els resultats del PP des de l'oposició.

stats