ELECCIONS MUNICIPALS
Política 11/05/2011

Fernández Díaz vol prohibir al carrer la mendicitat, la prostitució i l'alcohol en nom del civisme

El candidat del PP assegura que "tan sols es paguen el 16% de les multes d'incivisme" i aposta per una nova normativa més dura

Roger Tugas
1 min
Alberto Fernández Díaz

BarcelonaL'alcaldable del PP de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha proposat aquest matí una nova ordenança del civisme més dura que la que van pactar el 2005 el llavors alcalde, Joan Clos (PSC), i Xavier Trias (CiU). "Els incívics delinqüents saben que tenen molta impunitat a Barcelona", ha lamentat el candidat conservador, que ha assegurat que "tan sols es paguen el 16% de les multes d'incivisme".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La proposta d'enduriment per la qual aposta Fernández Díaz inclou prohibir la prostitució, la mendicitat i l'alcohol al carrer –actualment és només il·legal veure d'envasos de vidre o de llauna. Tanmateix, el candidat del PP ha afirmat que, al contrari del que es pugui pensar, "prohibir és el més complicat, perquè t'obligues a actuar". En aquest sentit, el programa dels populars inclou actuar "en favor de les persones que practiquen la prostitució perquè la vida els ha girat l'esquena i en contra de qui els obliga a practicar-la i dels clients que permeten aquesta esclavitud del segle XXI". Quant a la mendicitat, assenyala que cal que "els serveis socials ajudin a la persona" i que "els jutges i els policies actuïn contra les màfies que en puguin fer negoci". Qui no pugui afrontar les multes que comportaria la nova normativa, segons Fernández Díaz, realitzaria treballs en benefici de la comunitat.

stats