RELLEU A IU
Política 26/12/2014

Alberto Garzón, sense rival a les primàries per ser candidat d'IU a les estatals

Aquest divendres a la mitjanit acaba el termini per presentar candidatures i ningú més ha formalitzat la seva voluntat de pugnar-hi

Efe
1 min

MadridEl diputat per Màlaga Alberto Garzón, de 29 anys, segueix sense rival de cara a les primàries obertes que celebrarà IU el febrer per elegir el seu cap de llista a les generals de 2015, a poques hores que es tanqui aquesta mitjanit el termini de comunicació de candidatures.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Garzón té fins al 22 de gener per recollir els 1.000 avals necessaris per formalitzar la seva, ja que la Presidència Federal d'IU va rebaixar el nombre fa uns dies i l'establís en un mínim del 5% dels seus afiliats (1.000 avals) i un màxim del 15% o les signatures d'almenys el 15% dels membres del Consell Polític, amb un màxim d'un terç.

Amb només dos anys de militància a IU, aquest economista, responsable de Política Econòmica i de Procés Constituent a la direcció del seu partit, serà proclamat oficialment candidat a les primàries el 23 de gener.

De moment, gairebé totes les federacions regionals li han manifestat el seu suport i compta també amb el suport del secretari general del Partit Comunista d'Espanya (PCE), José Luis Centella.

Està per veure la posició que manté Esquerra Oberta, el partit que lidera Gaspar Llamazares, crític amb la direcció d'IU, que estudiava presentar un candidat alternatiu.

Alberto Garzón, que diu haver emprès aquesta carrera per "responsabilitat política" i perquè Espanya "tingui per primera vegada un govern d'esquerres", no descarta la "convergència" amb Podem, ja que amb el seu secretari general, Pablo Iglesias, hi manté una bona relació.

stats