Política 02/03/2015

Alberto Garzón (IU): "És mentida que Pablo Iglesias sigui el líder de l'oposició"

El candidat d'Izquierda Unida a les eleccions espanyoles assegura a 'El Objetivo' que "o es canvia el ritme suïcida de la política europea o Espanya li anirà molt malament"

Efe
1 min
Alberto Garzon. / EFE

MadridEl candidat d'Izquierda Unida (IU) a la presidència del govern espanyol, Alberto Garzón, ha acusat Podem de tenir una "ambigüitat calculada" i ha qualificat de "mentida" que el líder d'aquesta formació, Pablo Iglesias, sigui el líder de l'oposició. Garzón s'ha expressat d'aquesta manera en una entrevista al programa de televisió 'El Objetivo', de La Sexta, en què ha plantejat la possibilitat que el partit d'Iglesias aspiri a un nou bipartidisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre si IU participarà en llistes conjuntes amb Podem, ha aclarit que la seva formació "segueix existint" i serà "autònoma i independent", si bé ha indicat que en determinats processos electorals i davant la possibilitat de millorar el resultat en una coalició o partit instrumental "podria prescindir de les seves sigles".

Ha considerat que la posició del govern espanyol en les institucions europees ha estat la d'intentar "esfondrar al govern grec" i ha opinat que la posició de Mariano Rajoy "no és comprensible" perquè, segons la seva opinió, "o es canvia el ritme suïcida de la política europea o Espanya li anirà molt malament ".

Segons ha reconegut, li hauria agradat que l'elecció del candidat a la Comunitat de Madrid després de la sortida de Tania Sánchez s'hagués triat a través de primàries i sobre les eleccions andaluses ha ressaltat que l'objectiu d'IU és "com a mínim, mantenir els 12 diputats ".

stats