Política 29/07/2015

Albiol: "Catalunya no és una nació"

El candidat del PP a la Generalitat assegura, en una entrevista a RAC 1, que el seu partit vol ser "el referent de la gent que se sent catalana i espanyola" i que el seu rival "no és Ciutadans"

Ara
3 min
García Albiol, en una imatge d'arxiu / ARA

Barcelona"Catalunya no és una nació. És la meva terra, i Espanya, el meu país". Així de contundent s'ha mostrat aquest matí, en una entrevista a RAC 1, el candidat del PP a la presidència de la Generalitat en les eleccions del 27-S, Xavier García Albiol, que ha defensat que el seu partit vol ser "el referent de les persones que se senten catalanes i espanyoles". Albiol ha remarcat que el rival del PP no és Ciutadans. "Jo podria anar a Madrid i ser un heroi pels bons resultats que he obtingut a Badalona", ha sentenciat en referència a Albert Rivera (C's)."Ser del PP a Catalunya no és fàcil", ha apuntat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Del PSC ha remarcat que, a més d'haver-se convertit en un "partit intranscendent", no és "ni carn ni peix" en el debat sobiranista i ha apuntat que, d'una banda, Pedro Sánchez fa discursos a Madrid amb la bandera espanyola i, de l'altra, els socialistes "han donat l'alcaldia de Badalona a la CUP". I, sobre Unió, ha dit que ha estat "coresponsable" de les decisions del Govern. Ha apuntat, això sí, que després del 27-S aquestes forces hauran d'intentar arribar a acords.

El cap de llista del PP ha negat que les eleccions del 27-S tinguin caràcter plebiscitari, però sí que ha apuntat que són "les més importants" de les que s'han celebrat en democràcia i ha apuntat que tenen al davant un equip –Junts pel Sí i la CUP– que "ja ha saltat al camp, ha agafat la pilota i creu que té el partit guanyat". I que, per això, ells es postulen com l'altre equip que té els objectius clars i la "clara intenció de guanyar". Ha apuntat, en aquest sentit, que la seva candidatura vol ser "transversal" i sumar gent federalista o que se sent tan catalana com espanyola.

A favor de reformar la Constitució i en contra de la immersió

Albiol s'ha declarat partidari de reformar la Constitució per adaptar-la a la nova realitat territorial. "La Constitució no és la Bíblia, es pot ajustar a la nova realitat territorial del país", ha dit. I ha defensat que si fins ara no s'han fet passos en aquest sentit ha estat perquè la prioritat era sortir de la crisi i "no acabar com Grècia". "El millor que pot passar són unes eleccions autonòmiques que situïn a tothom al seu lloc", ha dit, després de criticar la manera de negociar dels partits favorables a la independència.

Preguntat sobre la immersió lingüística, s'ha declarat partidari de modificar-la. "Segurament fa falta més immersió en determinats baris de l'Hospitalet i Badalona, i a algunes comarques de la Catalunya interior i la Catalunya profunda seria necessari reforçar les classes de castellà", ha assegurat.

No deixa l'Ajuntament

Albiol també ha defensat que el seu pas endavant per encapçalar la llista del PP no suposarà que deixi l'Ajuntament de Badalona i ha reiterat que tornaria a fer les declaracions en què defensava la conveniència de "netejar" la ciutat, perquè "tothom ha d'estar d'acord en la necessitat de netejar Badalona de delinqüència i incivisme". Ha apuntat, en aquesta línia, que se sent avalat pels resultats a les darreres eleccions municipals.

Per últim, García Albiol ha contradit a la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, en admetre que va saber que seria l'escollit per ser el cap de llista "dilluns a la tarda". I és que la líder del PPC va dir el mateix dilluns al matí en roda de premsa que la decisió estava presa i tot tancat, i en el discurs que va fer per presentar a Albiol com a candidat va assegurar que "feia mesos" que havia comunicat els canvis a la direcció del PP espanyol.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, assistirà aquest dimecres Mariano Rajoya un acte del PP a Catalunya a Castelldefels en què donarà el seu suport a Albiol, que dimarts va ser designat candidat.

stats