Política 19/09/2017

Albiol: “El Govern apunta i la CUP dispara"

El líder del PPC i Arrimadas donen suport als regidors lleidatans “assenyalats” pel cartell d’Arran

Gerard Martínez
2 min
Albiol: “El Govern apunta i la CUP dispara"

LleidaEl líder del PPC, Xavier García Albiol, ha donat suport als regidors populars a l'Ajuntament de Lleida pel cartell d'Arran en què s'“assenyalen” els polítics lleidatans que no són favorables a col·laborar amb el referèndum de l'1-O. “El Govern apunta i els radicals de la CUP i Arran disparen", ha afirmat Albiol a la capital del Segrià, on ha sigut rebut per l'alcalde de la ciutat, Àngel Ros, un altre dels “assenyalats”. De fet, Ros ha tingut feina per partida doble, i és que també ha hagut d'atendre la visita de la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, que ha acompanyat el grup municipal de Cs als jutjats per presentar una denúncia davant de la fiscalia contra Arran Lleida. “És el que fem els demòcrates, recórrer als tribunals quan detectem un delicte”, ha dit Arrimadas, que també ha acusat Puigdemont de ''cridar a assenyalar pel carrer'' els alcaldes que no volen participar en el referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així doncs, Albiol ha lamentat que "els independentistes assenyalin els que no pensen com ells” i ha afegit que "estigmatitzar els que no tenen les teves mateixes idees forma part d'estats autoritaris". Tanmateix, el dirigent popular ha assegurat: "No ens sorprenen aquest tipus d'accions perquè sabem que formen part de l'ADN d'aquestes agrupacions". Pel que fa a les declaracions dels alcaldes que han donat suport al referèndum, Albiol ha explicat que “si un ciutadà incompleix la llei, ha de veure's les cares amb un tribunal. Els alcaldes, llavors, també", ha sentenciat. En la mateixa línia s’ha pronunciat Arrimadas, que ha afirmat que, “a mesura que han canviat les senyeres per les estelades, també s’han deixat el seny pel camí”. A més, la líder catalana de Cs ha aprofitat la visita a Lleida per tornar a demanar al popular que doni suport a una moció de censura contra el Govern.

Finalment, Albiol, que no ha volgut collir el guant d'Arrimadas, ha desvinculat el PPC de l'aparició de cartells del seu partit, Cs i PSC incitant a votar en contra del referèndum. "Aquesta acció demostra que l'independentisme està tan desesperat que fins i tot ha d'inventar-se cartells", ha conclòs el líder del PPC. Per la seva banda, la cap de l'oposició al Parlament no ha deixat passar l’ocasió per ironitzar sobre el tema: “No ens estranyaria que fos el mateix Rufián qui hagués imprès els cartells amb la impressora del Congrés”.

Sobre la presumpta implicació de Carles Puigdemont que apunten alguns mitjans de Madrid en relació amb l'escorcoll per part de la Guàrdia Civil a la seu d’Aigües de Girona per malversació, Arrimadas ha dit que “el president Puigdemont sempre s’ha negat a parlar de corrupció al Parlament, només vol parlar del Procés”.

stats