Política 10/10/2016

Albiol retreu a Puigdemont que es trobi a Madrid amb Iglesias i no demani una reunió amb Rajoy

El líder del PP a Catalunya diu que li fa "vergonya" que Puigdemont o Colau no vulguin celebrar el 12-O

Acn
2 min
El fiscal demana per a García Albiol un any d'inhabilitació

BarcelonaL'actualitat política d'aquest dilluns passa pel viatge del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Madrid. El coordinador general del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha retret a Puigdemont que es trobi amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, i no reclami una reunió amb el president espanyol en funcions, Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En lloc d'intentar buscar acords amb els partits que apostem per l'estabilitat, a Catalunya els únics companys de viatge de Puigdemont són els radicals i antisistema de la CUP. I quan ve a Madrid, en lloc d'intentar muntar i organitzar una reunió amb el president del govern, que seria el raonable i el president ho acceptaria de bon grat, es dedica a organitzar trobades amb qui representa aquesta radicalitat a l'Estat", ha sentenciat Albiol.

A més, el líder popular ha carregat contra Puigdemont per haver avisat que no participarà als actes commemoratius del 12 d'octubre que organitza l'Estat, i a altres autoritats com Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, que han manifestat que no celebraran res dimecres i han carregat contra el sentit "genocida" de la festa. "És una falta de respecte i una hipocresia", ha dit, i ha afegit que li "fan vergonya" aquests plantejaments perquè "fereixen el sentiment d'una part de la societat catalana i espanyola".

"Un alt dirigent de CDC em va dir que investirien Sánchez gratis"

D'altra banda, i ja en les darreres setmanes de límit per enllestir una possible investidura o convocar noves eleccions espanyoles, Albiol ha assegurat que les seves converses amb "un alt dirigent de l'antiga Convergència" li van desvelar que els diputats del PDC a Madrid estaven disposats a fer "qualsevol moviment que garantís fer fora el PP del govern d'Espanya, també votar gratis la investidura del PSOE". "És molt greu que el PSOE s'estigués prestant a aquest joc", ha dit recordant les presumptes negociacions que Pedro Sánchez –líder destituït dels socialistes– hauria mantingut amb els independentistes. A més, Albiol creu que si en el darrer moment la investidura de Sánchez hagués depès dels vots dels diputats d'ERC, els republicans també haurien donat el seu suport a canvi de res i només per fer fora Rajoy de la Moncloa.

Parlant també dels partits catalans, ha lamentat la situació del PSC i ha recordat que qualsevol dels dos candidats a les primàries per liderar el partit, Miquel Iceta i Núria Parlon, "tenen la mateixa cançó i aposten pels pactes amb independentistes". "Em preocupa si això dels pactes amb independentistes significa fer propostes que van en contra del conjunt d'Espanya", ha manifestat.

stats