Política 21/01/2017

Albiol titlla Puigdemont de "fanàtic del que és prohibit" per defensar el referèndum

El coordinador popular considera que l'activitat parlamentària de Junts pel Sí i la CUP "és una estafa"

Ep
1 min
Albiol, a la dreta, amb el dirigent del PP Fernando Martínez Maillo

BarcelonaEl coordinador general del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha criticat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al qual ha titllat de "fanàtic del que és prohibit" per haver defensat el referèndum d'independència a Catalunya i l'ha assenyalat per haver deixat de banda la sanitat, l'educació i la dependència i centrar-se en el referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un acte amb compromissaris del PP aquest dissabte a Barcelona, ha assegurat que la situació política a Catalunya "és un esperpent" i ha criticat que en sis anys hi hagi hagut quatre convocatòries electorals, en relació amb unes possibles eleccions autonòmiques aquest 2017.

"És una estafa que 72 diputats independentistes hagin decidit renunciar a preocupar-se dels problemes reals dels catalans, em fa vergonya", ha assegurat, i ha lamentat que el Govern hagi deixat de banda els autònoms, que són, per a ell, els que generen feina a Catalunya.

Alhora, la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha retret a Puigdemont "una falta de lleialtat institucional" per no haver assistit a la conferència de presidents autonòmics i faltar al respecte a la majoria de catalans perquè, segons ella, volen concòrdia i no el conflicte, que és, segons la seva opinió, el que promou l'actual Govern.

"Puigdemont anirà a Brussel·les a explicar el seu projecte de referèndum, però no té coratge per asseure's en una taula de presidents autonòmics, deixant de banda les necessitats dels catalans", ha reiterat, i ha afegit que, segons ella, el Govern es dedica a desgovernar i a enfrontar els catalans.

stats