Política 29/02/2016

Albiol acusa Rivera de trair els seus principis "per tocar una mica de poder"

El dirigent popular creu que el líder de Ciutadans ha rebaixat la seva oposició al sobiranisme i fa de "noi dels encàrrecs" del PSOE

Gerard Pruna
2 min
El coordinador general del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ensenyant un tuit de Carme Chacón

BarcelonaEl coordinador general del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ja ha entrat en dinàmica electoral. Assumida la dificultat d'un acord que impedeixi la convocatòria d'unes noves eleccions espanyoles, el dirigent popular ha carregat aquest dilluns contra el líder de Ciutadans, Albert Rivera, en un intent de recuperar terreny amb el partit taronja en la cursa per liderar l'unionisme a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, Albiol ha acusat Rivera d'haver "traït" els seus principis i haver renunciat a defensar Espanya a Catalunya. Ho ha fet emparat en unes declaracions de la dirigent del PSC Carme Chacón aquest dissabte on posava sobre la taula la possibilitat de fer un referèndum sobre la independència a Catalunya en el cas que els catalans, en una futura consulta per refrendar una reforma de la Constitució, votessin en contra del nou text constitucional.

Segons el dirigent popular, el temps està demostrant que "per tocar una mica de poder" Rivera "traeix els seus principis" i deixa enrera la seva oposició a un referèndum o a la immersió lingüística. "Rivera i Sánchez estan en una fase d'enamorament profund, i quan un està enamorat està disposat a renunciar a tot per anar a viure amb l'altra persona", ha ironitzat Albiol, que ha avisat el líder de Ciutadans que d'aquí un mesos se'n pot empenedir.

El líder del PP al Parlament ha acusat Rivera de fer de "noi dels encàrrecs" del PSOE, i ha considerat "insultant" que el líder de Ciutadans intenti aconseguir una abstenció del PP en el debat d'investidura després que Pedro Sánchez hagi dit per activa i per passiva que no vol cap mena de suport dels populars.

Sobre les veus que apunten a un possible canvi de candidat per part del PP per facilitar un possible acord més endavant, Albiol ha assegurat que no ha escoltat a cap company de partit fer comentaris en aquesta direcció.

stats