Política 01/04/2017

Albiol defensa que l'Estat recorri els pressupostos com a "resposta a favor de la democràcia"

El líder del PP a Catalunya avisa el Govern que qui pretén "vulnerar l'estat de dret" en paga les conseqüències

Europa Press
1 min
El candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, en una imatge d'arxiu. / TONI ALBIR / EFE

BarcelonaEl líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha defensat aquest dissabte que el govern espanyol hagi recorregut al Tribunal Constitucional (TC) les partides del referèndum dels pressupostos de la Generalitat, argumentant que és una "resposta a favor de la democràcia i la llibertat a Catalunya". El Govern "vol vulnerar de manera molt clara" la democràcia i la llibertat", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Albiol, l'executiu de Mariano Rajoy actuarà amb "contundència, de manera proporcionada" i sense permetre que es vulnerin els drets dels catalans, els quals –ha dit– pateixen "l'angoixa i l'asfíxia d'un independentisme cada vegada més radical". Al seu parer, el viatge als Estats Units del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha evidenciat que no té pràcticament el suport de ningú.

Amb tot, ha avisat Puigdemont i el seu vicepresident, Oriol Junqueras, que qui pretén "vulnerar l'estat de dret o dinamitar la democràcia" en paga les conseqüències, i ha posat com a exemple les condemnes pel 9-N a l'expresident Artur Mas i a les exconselleres Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs. Albiol ha recordat a l'executiu que han de treballar perquè tots els catalans puguin expressar-se i viure en democràcia i llibertat independentment de la seva ideologia.

stats