Política 12/11/2015

Albiol retreu a Mas que "desprestigiï" la presidència de la Generalitat

Acusa el president de ser l'"únic que ha decidit suspendre l'autonomia catalana en situar-se fora de l'Estatut i la Constitució"

Gerard Pruna
2 min
Xavier García Albiol, al Parlament. / PERE VIRGILI

BarcelonaEl líder del PP al Parlament, Xavier García Albiol, ha retret aquest dijous al president de la Generalitat, Artur Mas, que "desprestigiï" la institució de la presidència amb la seva proposta de "buidar-la de contingut" per facilitar l'acord amb la CUP. "Vostè passarà a la història per haver devaluat i humiliat la institució", ha alertat. Com dimarts, Albiol ha demanat a Mas que no caigui en mans "del partit de l'esquerra més radical d'Europa" i explori pactes amb Ciutadans i PSC. Albiol també ha acusat el president de la Generalitat de ser l'"únic que ha decidit suspendre l'autonomia catalana en situar-se fora de l'Estatut i de la Constitució".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Albiol ja havia intervingut abans que comencés el debat d'investidura per exigir a Artur Mas i a la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, que acatin públicament la suspensió de la declaració de ruptura decretada ahir pel Tribunal Constitucional (TC). Forcadell ha rebutjat aquest extrem al·legant que no era el lloc ni el moment per parlar de la suspensió, i ha emplaçat Albiol a debatre-ho en una reunió de la mesa. En la seva intervenció, ha insistit en aquesta exigència i ha criticat que la vicepresidenta del Govern, Neus Munté, digués ahir que només obeiran els mandats del Parlament. "Ens està dient que les directives europees i el codi penal no s'aplicaran perquè no emanen del Parlament?", ha preguntat.

En el seu torn de rèplica, ha carregat amb duresa contra el president de la Generalitat per "posar en dubte la catalanitat dels votants" del PP a Catalunya. "Està faltant al respecte i als orígens de cinc milions de catalans que ens sentim catalans però no volem renunciar a sentir-nos espanyols", ha afegit. Albiol, a més, ha retret a Mas que "violenti la Constitució però també l'Estatut". D'altra banda, ha rebutjat que el govern espanyol pugui seure a la taula a negociar "amb algú que vol trencar, dividir i fracturar un país".

stats