Política 31/08/2015

Albiol no preveu ruptura a Junts pel Sí ni creu que els escorcolls a CDC passin factura

El líder popular s'erigeix en un candidat "transversal contra l'independentisme" i està convençut que "Junqueras i Romeva protegiran Mas amb un llençol"

Acn
2 min
L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, durant la roda de premsa d'ahir, en la qual va exposar les conclusions de la investigació oberta per l'Ajuntament.

BarcelonaEl cap de llista del PP de Catalunya per al 27-S, Xavier García Albiol, no preveu que els escorcolls policials a la seu de CDC comportin esquerdes rellevants a la candidatura de Junts pel Sí. "Quan Junqueras i Romeva decideixen presentar aquesta coalició, tenen molt clar qui és CDC", ha recordat aquest dilluns en una entrevista a Antena 3. Segons ell, el cap de llista de Junts pel Sí i el president d'ERC "protegiran Mas amb un llençol" per evitar que els presumptes casos de corrupció que esquitxen Convergència afectin les seves perspectives electorals. Albiol no creu que les sospites sobre CDC desmotivin els votants independentistes i demana a tothom que defensi una Catalunya dins d'Espanya que li faci confiança.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Rotundament, no", ha respost Albiol quan se li ha preguntat si pensava que Junts pel Sí s'esquerdaria després de l'operació policial de divendres passat a la seu de CDC i de la seva fundació. El líder popular ha recordat que el presumpte finançament irregular de Convergència "no és nou" i que tant Oriol Junqueras com Raül Romeva n'eren plenament conscients abans de signar l'acord electoral amb Artur Mas.

Les sospites sobre CDC no afectaran, segons Albiol, la mobilització dels independentistes el pròxim 27 de setembre. "No es quedarà a casa ni un", ha subratllat. Per derrotar Junts pel Sí, el cap de llista del PP ha subratllat la importància de la mobilització d'aquelles persones "de l'àrea metropolitana de Barcelona que no acostumen a votar en unes eleccions autonòmiques". "Tots els que siguin independentistes aniran a votar, però el resultat dependrà dels milers d'homes i dones de l'àrea metropolitana que se senten catalans i espanyols", ha insistit.

En aquest context, Albiol s'autoerigeix com un candidat "transversal" amb un projecte de "convivència" oposat a la independència. El candidat popular fins i tot ha apel·lat als tradicionals votants del PSC perquè li facin confiança. "No pretenc canviar la ideologia a aquells que són socialistes. Però si estan d'acord amb les coses que plantejo, que em donin suport. El que represento és un projecte que va més enllà del PP", ha puntualitzat.

Al PSC l'ha situat en "l'ambigüitat", després que el seu cap de llista, Miquel Iceta, hagi descartat una aliança post 27-N amb PP i C's. Albiol ha criticat que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, "amagui" la bandera espanyola quan ve a Catalunya i permeti que els socialistes catalans subscriguin pactes municipals amb "els independentistes d'ERC i la CUP i permetin, per exemple, que Terrassa i Castelldefels passin a formar part de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Albiol ha contraposat aquesta "ambigüitat" del PSC a la carta que aquest passat cap de setmana va fer pública l'expresident espanyol Felipe González, que comparteix gairebé en la seva totalitat. "Puc subscriure el 90% del que apunta, però em sorprèn la carta quan a Catalunya el PSC està en terra de ningú. Iceta va dir fa dues setmanes que no estava disposat a arribar a un acord ni amb el PP ni amb C's", ha lamentat.

stats