Política 14/03/2016

Albiol atia la pressió judicial sobre el Govern per frenar la desconnexió

Comunicarà al TC el resultat de la votació al Parlament sobre la suspensió d'Exteriors i vigilarà la recaptació d'impostos de la Generalitat

Gerard Pruna
2 min
Junqueras va defensar ahir la pròrroga pressupostària, mentre que García Albiol ja va reclamar al govern espanyol que freni les tres lleis de desconnexió.

BarcelonaEl coordinador general del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha posat la directa per intentar desactivar el procés als tribunals. En roda de premsa aquest dilluns, ha avisat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i a tots els diptutats independentistes de la importància de la votació d'aquesta setmana al Parlament sobre si s'acata la suspensió de la Conselleria d'Exteriors per part del Tribunal Constitucional (TC), una votació que, ha dit, obligarà tothom a posicionar-se.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'última sessió de control al president de la Generalitat, Albiol ja va intentar aconseguir que Carles Puigdemont es pronunciés obertament en contra d'acatar la sentència. Ara, quan dimecres o dijous el ple voti una moció del PP que demana acatar la sentència, no tindrà la declaració però sí el sentit del seu vot. Un document amb el que podria permetre al dirigent popular elevar un incident d'execució al Tribunal Constitucional. "Sigui quina sigui la votació, la farem arribar al govern espanyol i, si convé, als òrgans judicials corresponents", ha avisat.

Segons Albiol, fins ara l'executiu català ha jugat a l'"ambigüitat" i a dir que no acaten la suspensió mentre canvien el nom a la conselleria. "L'ambigüitat s'ha acabat. Obligarem a votar a tots els diputats, el primer, el president de la Generalitat", ha avisat abans de subratllar les "importants conseqüències legals" que tindria pel Govern i el president votar en contra de la resolució. "Com a català, no m'agradaria veure el president en una situació que ningú desitja", ha afegit, i ha destacat que no té els mateixos efectes un discurs o una roda de premsa, que una votació.

El líder del PP al Parlament també s'ha referit al fet que, segons El Mundo, la Diputació de Barcelona estigui pagant l'IRPF dels seus treballadors a l'Agència Tributaria Catalana. Albiol ha explicat que ja ha mantigut contactes amb mebres del govern espanyol per avisar-los de la transcendència d'aquest fet, ja que, ha dit, en un moment determinat la Generalitat podria bloquejar la transferència d'aquests diners a l'Estat espanyol.

stats