Política 09/05/2016

El PP a Catalunya proposa que els partits no gastin "ni un euro" en cartells electorals

A les municipals els populars van patir un error d'encartellament que feia que les imatges dels candidats locals anessin lligades al nom d'una altra ciutat

Gerard Pruna
1 min
Imatge del cartell del candidat del PP a Salt demanant el vot per Terrassa / @amautacastro

BarcelonaEn la campanya de les eleccions municipals de 2015, un error d'encartellament per part del PP va fer furor a les xarxes. L'errada feia que en diferents pobles la imatge del candidat local anés lligada al nom d'una altra ciutat. Així va passar, per exemple, a Salt, on l'alcaldable Sergio Santamaría va veure com en els cartells penjats als fanals amb el seu rostre es podia llegir 'Solucions per a Terrassa'. Un accident que no es repetirà si prosperà la proposta del coordinador general del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, que aquest dilluns ha instat els partits catalans a no gastar "ni un euro" en cartells i tanques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa després de reunir el comitè executiu del PP a Catalunya, ha demanat públicament a tots els partits catalans que s'arribi a un acord per "estalviar diners dels catalans" i "no inundar els carrers" amb cartells. Albiol sí ha defensat que els partits facin el tradicional 'mailing' i la campanya electoral habitual.

Els populars catalans han designat aquest dilluns l'equip de campanya a Catalunya, un equip on Albiol no repetirà com a cap de campanya -va ser-ho el 20-D- ja que serà el secretari general, Jordi Cornet, qui torni a agafar aquesta responsabilitat. L'objectiu dels populars catalans és millorar el resultat del 20-D quan van fregar la seva pitjor dada, i per aconseguir-ho confien recuperar l'escó per Lleida, l'únic municipi de Catalunya on Mariano Rajoy té previst ara mateix fer campanya.

stats