Política 28/06/2016

Albiol reclama a Puigdemont que avanci la qüestió de confiança al mes de juliol

El líder del PP al Parlament presumeix d'haver superat Ciutadans el 26-J i creu que l'independentisme "ha tocat sostre"

Gerard Pruna
1 min
Albiol reclama a Puigdemont que avanci la qüestió de confiança al mes de juliol

BarcelonaUns resultats inesperats han instal·lat el PP a Catalunya en l'eufòria. Després d'una cadena de tres eleccions perdent suports -catalanes, municipals i espanyoles del 20-D-, la remuntada viscuda aquest diumenge ha portat els populars a desitjar que quan abans hi torni a haver eleccions a Catalunya. Per això, el líder dels populars al Parlament, Xavier García Albiol, ha apressat aquest dimarts els president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a avançar la qüestió de confiança i sotmetre's al judici del Parlament aquest mes de juliol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La petició d'Albiol té, ha dit, una doble lectura: si Puigdemont supera la votació, pot presentar uns nous pressupostos el mes de setembre; si no, Catalunya podrà anar a unes noves eleccions a l'octubre i no haurà d'esperar a ben entrada la tardor. Aquest és l'escenari desitjat pels populars, que creuen que unes noves eleccions deixarien tocat l'independentisme i confien que una nova cita amb les urnes brindés uns resultats similars als del 26-J.

I és que, segons la interpretació que en fa Albiol, el resultat de les eleccions espanyoles a Catalunya deixa dues evidències: que l'independentisme ha "tocat sostre", i que el PP "és l'únic que creix en vots, escons i percentatge de vot". A més, ha presumit d'haver protagonitzat "un triple 'sorpasso" havent superat Ciutadans en el comput general a Catalunya, el PSC a Lleida per arrabassar-li un escó, i a PSC, Convergència i Ciutadans a la ciutat de Barcelona.

stats