Política 04/09/2015

Els alcaldes pel Bé Comú es conjuren en defensa de "l'estat social"

Es reuneixen a Barcelona per reivindicar la priorització de les polítiques de lluita contra les desigualtats després d'anys de retallades

Ara / Efe
2 min

Barcelona'Ciutats pel bé comú. Guanyar compartint experiències de canvi'. Aquest és el lema de l'acte que han celebrat aquest divendres els alcaldes sorgits de les candidatures de confluència de les esquerres en les passades eleccions municipals després dels cent primers dies de mandat. El seu principal objectiu: reivindicar la defensa de l'estat social com a prioritat de les seves polítiques després d'anys de retallades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A l'acte, celebrat a l'Estació del Nord de Barcelona i que ha reunit nombrosos simpatitzants, hi han assistit l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a més de Dolors Sabater (Badalona), Manuela Carmena (Madrid), Xulio Ferreiro (Corunya), Martiño Noriega (Santiago de Compostel·la), Joseba Asiron (Pamplona), José María González 'Kichi' (Cadis) i Pedro Santisteve (Saragossa).

Colau ha fet una crida a fer front a les desigualtats i a combatre aquells que "no volen acabar amb la pobresa sinó amb els pobres". "La crisi a la qual ens enfrontem no és només una crisi econòmica, és sobretot una crisi política i ètica", ha reivindicat, i ha afegit que els alcaldes d'esquerres ja han començat a "construir ponts amb la ciutadania".

Santisteve ha apel·lat a la "resistència constitucional" des dels municipis per defensar l'"estat social" davant els partits tradicionals –PP i PSOE– que "s'omplen la boca de legalitat" però modifiquen la carta magna quan "ho demana la 'troica'". L'alcalde saragossà ha retret als partits que s'han "carregat a cop de decret" la "legalitat constitucional" amb decisions que violen els valors constitucionals de "la justícia social, la igualtat i el pluralisme".

El drama dels refugiats també ha estat motiu de debat. Carmena, per la seva banda, s'ha congratulat que la seva ciutat i Barcelona hagin estat les primeres a declarar-se "ciutats d'acollida", unes capitals de "l'abraçada, l'afecte i l'emoció", i ha reclamat que als ajuntaments de confluència onegin "banderes de solidaritat".

stats